Hlavní obsah

Napište to hezky česky digitální tužkou

Novinky, Conrad Electronic Česká republika, s.r.o.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Co že to je digitální tužka? Jde o komfortní řešení pro okamžitou digitalizaci rukou psaných poznámek a nákresů. Jakýkoliv rukou psaný text velmi snadno a rychle převedete do textové podoby, a to jak v prostředí MS Windows (Word), tak MAC OS.

Článek

Digitální tužka je ideální pro všechny, kteří si potřebují dělat poznámky na cestách. Jakmile jste zpátky u počítače, jednoduše přenesete informace přes USB rozhraní.

Vlastnosti digitální tužky

Do interní paměti přijímače, který se při psaní připevní na horní okraj poznámkového bloku, se vejde až 100 stran formátu A4. Přijímač můžete také připojit k počítači a použít ho jako grafický tablet.

Digitální tužka Staedtler se dodává v plechové krabičce spolu s přijímačem a USB kabelem. Samotná tužka má velmi kvalitní provedení, které odpovídá renomované značce Staedtler. Malý přijímač s flash pamětí využívá ke komunikaci s tužkou ultrazvukovou a infračervenou technologii se sofistikovanými algoritmy, které umožňují přesné sledování pohybu hrotu tužky. Ručně psané poznámky se tak převádějí do vektorového formátu obrazu a ukládají do paměti přijímače.

Jak digitální tužka funguje?

První uvedení do provozu je velmi jednoduché. Nejprve nainstalujete dodané programy, které slouží ke správě souborů, k rozeznávání ručně psaného textu a k převodu textu do digitální podoby.

Software je samoučící, což znamená, že pokud nerozezná vámi napsané slovo a vy toto slovo následně v počítači opravíte, příště již bude slovo zobrazovat správně.

Na list papíru nebo poznámkový blok potom upevníte pomocí klipu přijímač, zapnete jej a začnete psát první stránku svých poznámek. Při psaní je potřeba dbát na správné držení tužky tak, abyste si rukou nezakrývali plochu mezi perem a přijímačem. Omezovala by se tak schopnost přijímače zaznamenávat pohyby tužky.

Tužku můžete používat také v online módu, kdy je přijímač připojen k počítači USB kabelem. Na obrazovce se pak průběžně zobrazuje psaný text nebo kresba.

Tužku lze také využívat jako počítačovou myš a ke grafickému znázorňování během prezentací, namísto běžného použití flip chartu.

Kde se dá digitální tužka koupit?

Digitální tužku Staedtler zakoupíte výhradně v internetovém obchodě www.conrad.cz.

Jak se dá digitální tužka koupit výhodněji?

U Conrada můžete do 28.12.2011 můžete na nákup digitální tužky uplatnit slevový kupón pro slevu 200,- Kč! V nákupním košíku zadejte tento slevový kód: 8PNG-4A89-VGS1-3Y9R

Výběr článků

Načítám