Hlavní obsah

Nejlepší firmy získaly Národní ceny kvality a Národní ceny za společenskou odpovědnost

Novinky, Sdružení pro oceňování kvality

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Existuje jen jediné ocenění firem udělované hlavami států v 80 zemích světa podle stejných pravidel - Národní ceny kvality. V letošním roce získaly toto ocenění společnosti Ahold Czech Republic, Bosch Diesel, Hyundai Motor Manufacturing Czech a Kermi.

Článek

V oblasti veřejné správy se můžou získáním ceny pyšnit Magistrát města Děčín a SOŠ a SOUT Třemošnice.

Za společenskou odpovědnost byly oceněny společnosti Ahold Czech republic, ARAMARK a Třinecké železárny, titul Společensky odpovědná organizace si odnáší Czechinvest a ÚMČ Praha 3.

Vítězné firmy si ocenění převzaly na slavnostním večeru ve Španělském sále Pražského hradu.

„Tato prestižní ocenění dokladují, že i u nás máme excelentní firmy, které se můžou směle srovnávat se světovou špičkou“ říká Robert Szurman, předseda Rady kvality ČR.

Národní ceny kvality jsou nejvyšším oceněním, jaké může firma získat. Posuzují komplexně a objektivně všechny oblasti činnosti firmy podle tzv. EFQM modelu. Ten je současně pro management nástrojem, který dle nezávislých studií zlepšuje ekonomické výsledky o desítky procent.

Národní cena ČR za společenskou odpovědnost (CSR) – je ocenění udělované firmám, které jsou vedle podnikatelských aktivit na špici i v péči o životní prostření a v otázkách sociální odpovědnosti.

Výběr článků

Načítám