Hlavní obsah

Nachlazení a chřipku nemusíte nechat zvítězit

Novinky, Medicom International s.r.o.

Podzim patří mezi nejbarevnější roční období, ale také je to období nachlazení, chřipek a jiných neduhů způsobených zejména kolísáním venkovní teploty, zkrácením denního cyklu, změnou životního rytmu i menším množstvím slunečných dnů.

Článek

To vše působí negativně a odráží se to na  našem zdravotním a psychickém stavu.

S  několika osvědčenými pomocníky z lékárny překonáte nástrahy podzimu snadno a rychle. Z našich zkušeností můžeme doporučit následující čtveřici bojovníků s podzimními neduhy:

  • Nejprodávanější pomocník na bolesti v krku

Tantum Verde  – nejprodávanější volně prodejný lék na bolest v krku na českém trhu. Je to jediný přípravek na bolest v krku s prokázanou účinností proti zánětu, bolesti i bakteriím s účinnou látkou benzydamin hydrochlorid.  Tantum Verde má své stále místo v domácí lékárničce po celý rok, zejména však na podzim a v zimě. Tiší bolest a dráždění v krku, spolehlivě potlačí zánět, usnadní polykání, ničí škodlivé bakterie. K dostání v lékárně jako pastilky, sprej a roztok.

Výrobce Tantum Verde přináší nyní novinku Tantum Protect pro všechny typy rýmy.  Tantum Protect nosní sprej nebo nosní gel jsou, na rozdíl od mnoha jiných nosních kapek či sprejů, vhodné i k dlouhodobému pravidelnému užívání. Neobsahují soli, a proto nevysušují nosní sliznici. Jsou vhodné pro dospělé i pro děti už od narození. Při aplikaci neštípou ani nepálí, neobsahují konzervanty ani umělá barviva.

2.    Specialista na vlhký kašel

Fluimucil 600 – volně prodejný lék s acetylcysteinem, lékaři nejpoužívanější léčivou látkou pro léčbu kašle a nachlazení. Odborníky oblíbený přípravek léčí vlhký kašel rychle a pohodlně.

Fluimucil 600  je určen k léčbě onemocnění provázených nadměrnou tvorbou hlenu v dýchacích cestách (nachlazení, chřipka, zánět průdušek či angína) způsobenou akutní nebo chronickou infekcí. Působí přímo na hlen – rozpouští jej a urychluje jeho odstranění z dýchacích cest. Navíc má protizánětlivý účinek, jeho užívání podporuje imunitu, což vede ke snížení frekvence a závažnosti opakovaných infekcí. Fluimucil 600 je k dostání ve formě šumivých tablet s příjemnou citrónovou chutí.

  • 100% přírody v každé lahvičce

Silvanbio – jediné přírodní sirupy na kašel a nachlazení obsahující extrakty získané z čerstvých léčivých bylin.  Podíl přírodních látek a jejich extraktů v sirupech Silvanbio je 99,9%. Substance přírodních extraktů jsou homogenizované v brusinkové či malinové šťávě. Komplex těchto přírodních látek pohladí podrážděné dýchací cesty, podpoří vykašlávání, chrání sliznici dýchacích cest a zvýší její odolnost proti virům a bakteriím. K dostání v lékárnách ve třech variantách, a to pro děti od 1 roku s jitrocelem a mateřídouškou nebo s lípou a diviznou. Pro dospělé a děti od 3 let věku je k dispozici sirup s echinaceou, aloe a vitaminem C. Sirupy Silvanbio jsou doplňky stravy.

  • Probiotika pro podporu imunity a regeneraci střevní mikroflóry

Doplňky stravy řady Bonolact posilují imunitní systém, napomáhají správnému trávení, obnovují střevní mikroflóru narušenou užíváním antibiotik a působí preventivně.

Pro kombinaci s antibiotiky je speciálně navržen Bonolact Re+general, který se vyznačuje mimořádně vysokým obsahem probiotických bakterií Lactobacillus acidophilus LA-5, Bifidobacterium lactis BB-12 - minimálně 10 miliard v denní dávce. Pro dlouhodobé užívání je určen Bonolact Pro+biotikum , který podporuje trávení a správné složení střevní mikroflóry. Pro děti od čtyř měsíců byl speciálně vyvinut Bonolact pro+kid pro podporu zdravého vývoje střevní mikroflóry, imunitního systému a při alergii. Neobsahuje barviva, konzervanty, sladidla a lepek.

Osmero prevence podzimního nachlazení

1.    Vhodně a přiměřeně se oblékejte.

2.    Častěji si myjte ruce.

3.    Nedotýkejte se neumytýma rukama obličeje.

4.    Nenavštěvujte místa, kde je velké množství lidí.

5.    Buďte v psychické pohodě.

6.    Žijte zdravě po celý rok

7.    Podpořte imunitu na podzim a v zimě doplňky stravy

8.     Nechte se naočkovat proti chřipce

Léčivou látkou přípravků FLUIMUCIL 100, 200 a 600 je acetylcystein. Registrovaný léčivý přípravek určený k vnitřnímu užití.

Léčivou látkou přípravků TANTUM VERDE je benzydamin hydrochlorid. Čtěte pečlivě příbalový leták.

Výběr článků

Načítám