Hlavní obsah

Nákladní vozy Avia: evropská kvalita a indický kapitál otevírá nové trhy

Loňský i letošní rok jsou pro značku Avia, reprezentující výrobky společnosti Avia Ashok Leyland Motors s.r.o., našeho největšího výrobce nákladních vozidel v kategorii 6 až 12 tun, obdobím úspěchů na domácím i na zahraničních trzích.

Článek

Důvodem je kromě tradice i příslušnost ke skupině Hinduja Group, díky které se v posledních letech Avia dostává na globální trhy.

Avia prošla obdobím  náročného procesu integrace do globálních plánů indické společnosti Ashok Leyland Ltd., vlajkové lodí „obří“ globální holdingové skupiny HINDUJA Group,  která kromě automobilového průmyslu podniká i v dalších oblastech.

Ashok Leyland je jedním z největších světových výrobců nákladních vozidel a autobusů a díky této spolupráci se z lokálního výrobce nákladních vozidel pro střední a východní Evropu stala Avia v posledních letech globální značkou „V SAE se montují vozy Avia s koncernovým motorem pro trhy Středního Východu, v jižní Americe se díky spolupráci s partnerem Ashok Leyland, argentinskou firmou Tatsa budou v montážním závodě v Uruguayi montovat vozidla pro Argentinu, Brazílii a Uruguay.“, informoval Michal Krátký z Avia Ashok Leyland Motors s.r.o., který je zodpovědný za prodej v těchto regionech.

Automobily Avia jsou díky optimalizovaným rozměrům vozidla jako celku i kabiny velmi kompaktní, navíc jsou variabilní a jednoduchost konstrukce přináší značnou odolnost a vysokou spolehlivost.

Více zde.

Výběr článků

Načítám