Hlavní obsah

Bezplatný seminář prověřuje umění hospodařit s penězi

Novinky, AQUEL CREDIT s.r.o.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Finančně poradenská síť AQUELCredit nabízí možnost hravého vzdělávání v oblasti zacházení s penězi.

Článek

V rámci jejího semináře mohou účastníci prožít lidský život „nanečisto“ a vyzkoušet si, jak důležité je při zacházení s volnými penězi správně přemýšlet, umět se efektivně ekonomicky rozhodovat, a tím se i finančně zabezpečit například na stáří či pro případ úrazu. AQUEL Credit se snaží tímto projektem zvýšit finanční gramotnost české společnosti. Autoři hry vycházeli z myšlenek hry Cash Flow od Roberta Kiyosakiho.

Finanční poradenství nabývá v poslední době na významu a stává se do jisté míry moderní záležitostí. Stále více lidí vyhledává služby finančních poradců a společnost AQUEL Credit chce zábavnou, ale zároveň poučnou formou ukázat, že správné porozumění finančním operacím a spolupráce s odborníkem má svůj smysl.

Svým klientům nabízí společnost účast na hře zdarma. V pondělí 24. října proběhl otevřený seminář v pražském Hotelu Čertousy. „Semináře se zúčastnili lidé z řad našich klientů, ale přišli se podívat i lidé z oboru, od konkurence,“ komentuje pondělní setkání Michaela Skálová, vedoucí Profi Týmu společnosti AQUEL Credit. „Pojetí semináře i samotná hra byly všemi pozitivně hodnoceny s tím, že hra dává možnost nahlédnout pod pokličku pravidlům fungování peněz,“ dodává Skálová.

Pro zájemce z řad veřejnosti, kteří si budou chtít hru AQUEL Credit Life vyzkoušet, jsou dostupné otevřené termíny. Účast na nich si mohou zajistit prostřednictvím poradců společnosti AQUEL Credit, případně přihlášením na webových stránkách společnosti.

„Máme zkušenost, že lidé obecně velmi málo přemýšlejí o tom, jak naloží se svými příjmy. Z toho pramení nespokojenost, nevhodné finanční produkty a důsledkem bývá často předlužení. Hra Credit Life simuluje reálný život, kde si každý může vyzkoušet své schopnosti ekonomického uvažování, aby později dokázal snadněji reagovat v každodenním shonu. V průběhu hry totiž jednotliví účastníci zažijí předpokládané, ale i neočekávané životní situace – přesně tak, jak tomu je ve skutečnosti.

Protože zde je vše zrychlené, lze dobře pozorovat důsledky minulých špatných, či dobrých rozhodnutí," uvedl Karel Hrubý, odborný konzultant AQUEL Credit, a pokračoval: „Pro běžného občana není vůbec jednoduché vyznat se ve všech finančních produktech a jejich výhodách, které mohou výrazně pomoci řešit různé životní situace. Proto by se nikdo neměl ostýchat vyhledat pomoc finančního poradce. I kdyby mělo jít pouze o konzultaci, která ho navede určitým směrem."

„Přemýšlím, zda bych neměl koupit nějaké akcie. Nikdy dříve jsem o tom neuvažoval, ale ve hře se mi to hodně vyplatilo a navíc v tisku jsem četl, že je ideální příležitost k jejich nákupu. Ceny akcií jsou nyní nízké," shrnul své dojmy ze hry Josef Maršík, třicetiletý moravský účastník AQUEL Credit Life, a dodal: „Jsem také moc rád za možnost odborné konzultace mé finanční situace s někým, kdo tomu opravdu rozumí. Musím se přiznat, že jsem až dosud na takzvaná zadní kolečka příliš nemyslel."

Poradenská síť AQUEL Credit v září oslavila rok na trhu. Ve své nabídce má produkty velkého množství bankovních domů a pojišťoven. Do konce letošního roku  plánuje tato poradenská divize společnosti AQUEL Bohemia  vytvořit tým 500 specializovaných finančních poradců s kompletním portfoliem finančních produktů a padesáti výkonnými specialisty na hypotéky. A dává si tak za cíl pokrýt téměř 80 % České republiky.

Výběr článků

Načítám