Hlavní obsah

Continental patří mezi pneumatiky s nejvíce vyváženým výkonem

Novinky, Barum Continental, spol. s.r.o.

Hledáte-li pro svůj vůz zimní pneumatiku s nejlepší vyváženou výkonností na sněhu, mokru i na suché vozovce, zvolte si značku Continental. Potvrzeno v nezávislých testech ADAC, AUTOKLUB ČR.

Článek

Zimní pneumatiky jsou speciálně konstruované na provoz při teplotách pod 0o Celsia.  Zatímco většina pneumatik určených pro zimní provoz splňuje nároky na pohyb vozidel na sněhu, a to především v záběrových vlastnostech, výkonnost na mokrém i suchém povrchu je u různých pneumatik odlišná. A právě pro středoevropský typ zimy je vozovka plná rozbředlého až mokrého sněhu typická.

Připomeňme si základní rozdíly:

Připomeňme si základní rozdíly: Letní pneumatiky budou na suchu brzdit vždy lépe než zimní i pod bodem mrazu, na sněhu a ledu jsou neřiditelné.

Zimní pneumatiky v létě brzdí hůře než letní, pod bodem mrazu na mokru, sněhu a ledu jsou ve srovnání s letními nepostradatelné.

Při výběru pneumatik obecně klademe důraz na vyváženost v jednotlivých kategoriích – v zimních podmínkách sníh, sucho a mokro. Proto jsou zimní osobní pneumatiky Continental vyvíjeny tak, aby naplňovaly požadavek na maximální vyváženou výkonnost na všech površích. (ADAC/ AUTOKLUB ČR 2011 - ContiWinterContact TS 830 - 195/65 R15)

Výběr článků

Načítám