Hlavní obsah

HOLIDAY WORLD 2004 - středoevropský veletrh cestovního ruchu

Novinky, Holiday world

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nevýznamnější akce cestovního ruchu ve střední Evropě! Letošní 13. ročník se opět koná pod záštitou EU a přislíbil jej zahájit ministr pro místní rozvoj Pavel Němec. Nabíka jedinečných příležitostí pro odborníky i milovníky cestování, neopakovatelný doprovodný program!

Článek

Místem konání akce se již tradičně stane areál holešovického Výstaviště v Praze a uskuteční se v termínu 12. - 15. února 2004. První dva dny, tj. 12. - 13. února, organizátoři z Agentury Triumf věnovali pouze odborné veřejnosti a další dva dny (sobota a neděle 14. a 15.2.) jsou určeny pro zájemce z řad laické veřejnosti.

Jako již každoročně i letos má veletrh svou partnerskou zemi. Tentokrát se jí stává Turecko. Je to v historii tohoto institutu prozatím nejexotičtější a nejvzdálenější země, která se prezentuje. Naprosto oprávněně si její zástupci uvědomují význam českého trhu a rostoucí příliv českých turistů. Návštěvníky a milovníky Turecka jistě potěší účast nejvýznamnějšího touroperátora pro tuto oblíbenou prázdninovou destinaci na českém trhu, společnost I´M Travelling.

Kromě Turecka bude samozřejmě k vidění pestrá přehlídka dalších zemí a národů celého světa. Mezi nové zúčastněné země se připojí Venezuela, Indonésie, Ukrajina, Lotyšsko, Centrální Makedonie, Švýcarsko. K tradičním vystavovatelům patří země Středomoří např. Itálie, Řecko, Španělsko, nebudou chybět ani naši sousedé Rakousko, Německo, Polsko, Slovensko nebo exotické destinace jako Venezuela, Indonésie, Malaysie, Dubai, Thajsko, Egypt, Tunis, Mauricius a mnohé další.

Podstatnou součástí veletrhu je také souhrnná prezentace turistické nabídky regionů ČR Region World. České regiony jsou zde zastoupeny prostřednictvím krajských úřadů a soukromých agentur zabývajících se turistikou v regionech. Některá města se prezentují i samostatně  jako například Kadaň, Pardubice, Příbram, Česká Třebová. Samostatně se po letech představují také města a památky sdružené pod hlavičkou UNESCO.

Další nám obzvlášť blízké jsou regiony slovenské, které se tradičně zúčastní prostřednictvím Slovenské agentury pro CR (SACR) a nově i samostatně města Prešov a Žilina, region Liptov a Slovenské národní muzeum. Rozloha prezentace českých a slovenských regionů narostla oproti loňskému ročníku zhruba o 50 %.

Návštěvník nalezne na veletrhu kompletní nabídku služeb v CR, mnoho informací o možnostech pro celoroční turistiku, informace o dopravcích, kulturních i historických památkách atd. Veletrh je určen všem, kteří shání informace o možnostech rekreace a turistiky v zahraničí i v ČR. Návštěvníci si budou moci vybrat v nepřeberné nabídce zájezdů a využít slev k jejich nákupu na i po veletrhu díky knížce slevových kuponů, kterou zdarma obdrží na pokladnách. Ve střední hale doslova dají pocítit svým smyslům pravé dovolenkové nálady: kubánská hudba, míchané nápoje Mochitto či Cuba libre. Jsou připravena překvapení v podobě soutěží o hodnotné ceny, oblečení Bushman, letenky KLM a řadu dalších cen jako jsou jazykové kurzy, letenky, knihy, videokazety. Hlavní cenu Velké hry - zájezd pro 2 osoby do Dominikánské republiky all inclusive na 15 dní v hodnotě 100.000 Kč - věnuje společnost Fischer.

Jak pro odborné tak laické účastníky veletrhu je připraven bezpochyby jedinečný doprovodný program. V rámci filmové přehlídky WorldFilm bude v konferenčním centru veletrhu promítnuta řada zajímavých snímků od neméně zajímavých autorů, z nichž namátkou lze jmenovat Steva Lichtaga a Pavla Pavla, Thora Heyerdahla nebo  Erich von Dänikena a mnohé jiné. Další lahůdkou budou výstavy fotografií a besedy s cestovateli, fotografy a mořeplavci natolik zvučných jmen jako jsou Jiří Kolbaba, Tomki Němec, Rudolf Švaříček, Rudolf Kreuttschneider a další. Výjimečnou příležitostí pro návštěvníky bude i historicky první setkání a společná beseda významných cestovatelů Miroslava Zikmunda a Miloslava Stingla. Jedinečná událost, která se již nebude opakovat!

Vstup na doprovodný program mají všichni návštěvníci veletrhu zdarma, další podrobnější informace nejen o doprovodném programu i celém veletrhu lze získat na www,holidayworld.cz.

Výběr článků

Načítám