Hlavní obsah

Problémů s erekcí přibývá. Víme, jak na ně

Novinky, Herbo Medica

Počet mužů s problémy dosažení nebo udržení erekce stále vzrůstá. Dnes jimi trpí přes 40 % mužů po čtyřicítce. Co může rychle pomoci?

Článek

Odborný název pro problémy s erekcí je "erektilní dysfunkce", ve zkratce ED. Tak nazýváme situace, kdy nedochází k dostatečně pevné erekci, potřebné k pohlavnímu styku. Důvodem je nedostatečný přísun krve, resp. její setrvání v penisu po dobu potřebnou k dosažení erekce. V mnoha případech je ED způsobena kombinací fyzických a psychologických faktorů. Může být zapříčiněna skrytým fyzickým onemocněním, vedlejšími účinky užívaných léků, nebo dnes nejčastěji psychickým stavem.

Pokud se nejedná o těžké či pooperační stavy, stačí velmi často změna životního stylu a cílená úprava stravy, aby potíže vzaly rychle za své. Pokud tělo není schopné vyprodukovat dostatečné množství látek, které zajistí zvýšení produkce NO (oxid dusnatý – hlavní mediátor procesu erekce), stačí je tělu dodat. NO se v organismu tvoří z argininu a kyslíku za přítomnosti řady enzymů, zvaných NO syntázy a funguje jako regulátor řady tělesných funkcí. Prospívá jak kardiovaskulárnímu systému, kde způsobuje relaxaci hladké svaloviny cév, díky čemuž dochází k jejich rozšíření a tím zvýšenému průtoku krve, tak nervového systému, kde funguje jako neurotransmiter mezi nervovými buňkami.

Z těchto faktů vycházela při vývoji společnost Herbo Medica, která od března nabízí na českém trhu přípravek Erectan 400 mg. Ten vyvinula jako unikátní extra silný doplněk stravy s příznivým působením právě na zvýšení produkce NO v organismu. Vše přitom zcela bezpečně a bez nežádoucích účinků. Účinnými složkami přípravku je nová generace tělu vlastních aminokyselin L-Arginin, L-Citrulin a L-Ornitin. Tyto látky se vzájemně doplňují a svými účinky napomáhají výraznějšímu prokrvení penisu. Absolutní novinka na podobné bázi pak byla představena v průběhu léta, kdy byl uveden na trh revoluční Erectan intim gel se stimulačním účinkem pro obě pohlaví.

Přípravky Erectan jsou, vedle internetového prodeje, k dostání také v cca 70% českých lékáren. Pro možnost okamžitého nákupu jsou exkluzivně dostupné skladem v síti Alphega lékárny, které byly oceněny pro zaměření svých lékárníků na individuální a diskrétní komunikaci s pacienty, odborné poradenství a poskytování kvalitní zdravotní péče.

Výběr článků

Načítám