Parcela v klidné vilové čtvrti nabízela vzácné hodnoty: v bezprostřední blízkosti se nachází centrum města a krásná příroda. Aby majitelé tyto výhody maximálně využili, přikoupili sousední pozemek, získali tak výhled na lesnaté údolí.

Dispoziční řešení domu bylo předurčeno přáním rodiny vybudovat dvě samostatné obytné jednotky. Obytné místnosti jsou orientovány na slunnou stranu a do přírody, zatímco po vnějším obvodě se nacházejí místnosti zázemí a garáž.

Vnitřní uspořádání domu odráží polohu ve svahu, společná obytná část má podlahu položenu o jeden metr níže než vstup a garáž, aby mohla plynule prolnout do zahrady.

Za dynamickou kompozicí hmot zděného domu se neskrývá nespoutaná tvůrčí invence, ale naopak racionální úvaha o úsporách energie. „Užitná funkce by měla být u rodinného domu na prvním místě, pohoda bydlení je před architekturou," říká autor návrhu Aleš Gadlina.

Více fotografií, kontakty a technické informace na: Mujdum.cz