Hlavní obsah

Nahlédněte do luxusní vily Michala Davida

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Známý hudebník Michal David má harmonii nejen v popisu práce, ale i v krvi. Navštivte s časopisem Můj dům nový dům, který s rodinou postavili v malé obci za Prahou. Snoubí se v něm jižní temperament s nadhledem a moudrostí orientální filosofie.

Článek

Na počátku bylo přání vybudovat komfortní bydlení, které poskytne členům rodiny dostatečné pohodlí i soukromí a propojí dům se zahradou. Vila měla být zároveň prostorná, aby umožnila relaxaci, společné setkávání s přáteli i pracovní návštěvy. Základní koncept se odvíjel od představy vily v jižním stylu, se slunnou terasou, bazénem, francouzskými okny, provedený v cihle, kameni, dřevě a dalších přírodních materiálech.

Jednotlivé místnosti zdobí vkusné dekorace a suvenýry z cest. Společným jmenovatelem tohoto kosmopolitního světa je lehce zemitý přírodní ráz, tlumená barevnost a smysl pro uměřenost.

„Michal David přistupoval k naší spolupráci s bohatou vlastní vizí, velkou vstřícností a nadhledem," říká architekt Luboš Kouřim, autor návrhu interiéru. Výběr materiálů, struktur a barev se odvíjel od základního požadavku, aby dům uvnitř vyzníval teple, využíval moderní vybavení  i tradiční prvky a jednotlivé části domu spolu navzájem souzněly.

Více fotografií, kontakty a technické informace na: Mujdum.cz

Výběr článků

Načítám