Hlavní obsah

Závody největších strojů jsou tady

Novinky, O. Hertl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Všemi dlouho očekávaný závodní víkend se už nezadržitelně blíží. Datum 27. a 28. srpna je v kalendářích motoristických fanoušků dvakrát tučně podtržené. Mostecký autodrom navštíví závodní seriál Mistrovství Evropy tahačů, který nese název Renault Trucks - Czech Trucks Prix 2011.

Článek

Největším lákadlem letošního roku na mosteckém autodromu jsou závody tahačů. Velké burácející stroje přilákají za jediný víkend přes 50 000 nadšených diváků. V průběhu letošního Mistrovství se na první příčce drží  Jochen Hahn, který svou kůži nedá zadarmo, což vede k napínavým soubojům. Závody trucků mají samozřejmě i své české zástupce, jejichž jména jsou známa nejen v motoristickém sportu. David Vršecký, dvojnásobný mistr Evropy závodí za tým Buggyra. David letos stál na stupních vítězů už několikrát, na stupeň nejvyšší se zatím postavil dvakrát. Z předešlých závodů je zřejmé, že jeho forma nabírá vzestupnou tendenci, takže se máme v Mostě na co těšit. Druhým českým jezdcem je Adam Lacko, který jezdí na voze Renault v týmu MKR Technology. Adam do týmu MKR přestoupil na začátku sezony jako mladý, ale přesto zkušený talentovaný jezdec. V průběhu mistrovství se Adam na stupeň vítězů postavil už také, na první místo dokázal vystoupat jen jednou. Potvrdí Jochen Hahn svou nadvládu nebo ukáží Adam s Davidem že česká dráha patří jen českým jezdcům?

Severoevropský pohár Formule Renault 2.0 je pro mnohé považován ze nejlepší školu pro budoucí jezdce všemi známé Formule 1. Technika ve Formuli Renault 2.0 je téměř totožná s technikou Formule 1, což nabízí velmi zajímavé souboje. Nejznámější jezdci kteří prošli Formulí Renault 2.0 jsou Felipe Massa, Fernando Alfonso a Lewis Hamilton.

Posledním závodem, který doplní závodní víkend na mosteckém okruhu je Šampionát cestovních vozů DMV, který se na mosteckém autodromu představí úplně poprvé v celé své historii. V závodě vedle sebe budou stát vozy Audi, Porsche, BMW a dalších luxusních značek.

Na diváckém svahu Vás dále bude čekat doprovodný program pro děti a dospělé a to vše zdarma. Ceny vstupného se pohybují již od 50 Kč. Více informací na www.autodrom-most.cz nebo www.czechtruckprix.cz, kde je možné si již nyní koupit vstupenky online se slevou 10% v předprodeji. Vstupenky v síti TICKETSTREAM včetně cestovních kanceláří ČEDOK, FIRO-tour a knihkupectví KANZELSBERGER, www.ticketstream.cz nebo www.ts1.cz , e-mail: info@ticketstream.cz. Na tuto akci můžete zakoupit  E-TICKET, který si zaplatíte a ihned vytisknete z pohodlí svého domova!

Věříme, že Vás závody tahačů osloví a budete domů odcházet s krásným pocitem hezky prožitého víkendu, který si budete muset další roky přijít zažít znovu.

Výběr článků

Načítám