Hlavní obsah

Ani v nejlepších letech nezapomínejte na zajištění vlastní budoucnosti

Novinky, Českomoravská stavební spořitelna, a.s.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na vrcholu života se nám málokdy chce přemýšlet o tom, jak budeme žít za třicet let. Se svými financemi zacházíme více či méně zodpovědně, ale šetřit se nám příliš nechce, vždyť do důchodu je ještě tak daleko.

Článek

Respektujete známou radu odborníků a odkládáte si každý měsíc stranou desetinu příjmů „na horší časy“? Zkuste k tomu přidat ještě další peníze, které vás zajistí v pozdějších letech. Horší časy vůbec přijít nemusejí, ale stáří se nevyhne nikdo z nás.

Spořte na budoucnost a ušetřete již v přítomnosti

Penzijní připojištění je základní možností, jak si spořit pro pozdější léta a úspory výhodně zhodnocovat. Penzijní připojištění má dlouhodobě vyšší zhodnocení než běžné účty a k tomu se na něj váže státní příspěvek. Zajistí vám finanční nezávislost a stávající životní úroveň i v důchodovém věku, ale ušetřit můžete už nyní, a to díky daňovým úlevám.

Hlavní výhody, které penzijní připojištění nabízí, jsou:

  • Státní příspěvek až 1800 Kč ročně
  • Daňové úlevy až 1800 Kč ročně při snížení základu daně z příjmu až o 12 000 Kč za rok
  • Dlouhodobě vyšší zhodnocení vložených prostředků než na běžných spořicích účtech
  • Vedení účtu a zasílání výpisu zdarma
  • Možnost získat příspěvky zaměstnavatele
  • Zdarma on-line přístup k vašemu účtu.

Penzijní připojištění u Českomoravské stavební spořitelny nabízí spoření ve dvou typech fondů. Pomocí rozřazovacího testu na webových stránkách www.cmss.cz snadno zjistíte, zda se pro vás hodí ČSOB Penzijní fond Progres s dynamickým způsobem investování, nebo spíše konzervativně zaměřený ČSOB Penzijní fond Stabilita.

Kontrolujte své úspory on-line

U Lišky můžete na účet svého penzijního připojištění nahlížet zcela zdarma on-line. Díky tomu máte o svých úsporách přehled, aniž byste museli chodit do banky nebo čekat na výpis. Získáte tak informace o příchozích platbách, částkách vyplacených penzijním fondem z vaší smlouvy, připsaných státních příspěvcích a zhodnocení, o aktuální výši měsíčního příspěvku a další informace o vaší smlouvě.

Více informací o penzijním připojištění a o ostatních produktech Českomoravské stavební spořitelny hledejte na webu www.cmss.cz. Najdete tam také kontakt na nejbližšího finančního poradce, který vám pomůže s finančním zajištěním budoucnosti v pohodlí vašeho domova.

Výběr článků

Načítám