Hlavní obsah

Když dovolená, tak v klidu a bez starostí

Novinky, Česká průmyslová zdravotní pojišťovna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už víte, kam pojedete letos na dovolenou? Ať už máte namířeno na některou ze sluncem zalitých mořských pláží nebo na hory? Chcete si zasloužený odpočinek užít? Pocit jistoty, že jste pro bezstarostnou dovolenou udělali maximum, získáte s cestovním pojištěním.

Článek

„Těch pár stovek na cestovní pojistku se rozhodně vyplatí, i když dovolená uplyne v naprosté pohodě. Pojišťuji sebe a svou rodinu před každou zahraniční cestou, i třeba jen krátkou. Jinak bych celou dobu trnula hrůzou, že se nám něco přihodí,“ říká pětačtyřicetiletá matka dvou dcer ze severní Moravy.

Případů, kdy se lidem pojištění při cestách do zahraničí vyplatilo finančně, je mnoho. Za všechny uveďme šestapadesátiletou ženu, která si při koupání zlomila křížovou kost. Pojišťovna za její hospitalizaci a následný převoz domů zaplatila 67 300 Kč. Dovolená pro jedenatřicetiletého muže zase skončila autonehodou. Zlomeniny horních i dolních končetin a poranění hrudníku si vyžádaly převoz leteckým speciálem. Náklady činily 340 000 Kč. Kdyby nebyl pojištěn, musel by tuto částku uhradit z vlastních úspor.

„Na cestách a především o dovolené hrozí zvýšené riziko úrazů při rekreačních aktivitách, případně se zvyšuje riziko onemocnění nebo problémů spojených se zažívacími potížemi či spáleninami. O to více nepříjemné je to v zahraničí, kdy je nutné v neznámém prostředí vyhledat zdravotnické zařízení, ve kterém bude poskytnuto ošetření,“ potvrzuje Ing. Luboš Kohoutek z České podnikatelské pojišťovny. Čechům navíc často komplikuje situaci i jazyková bariéra při komunikaci s lékařem.

Řešením možných komplikací je právě uzavření cestovního pojištění. Kromě nákladů na ošetření, lékařský materiál kryje i škody na repatriaci pojištěného do ČR. Pojistka zahrnuje i asistenční službu, která navede pojištěného do smluvního zdravotnického zařízení. Klient tak má ošetření zdarma a navíc mu asistenční služba pomůže v komunikaci s lékařem. Vyplatí se sjednat si cenově zvýhodněný balíček a v něm mimo jiné pojištění odpovědnosti, neboť asistenční služba v případě zaviněné škody na zdraví a majetku třetích osob poskytne právní radu i garanci úhrady škody.

S Českou průmyslovou zdravotní pojišťovnou se můžete pojistit také on-line. To znamená, že nemusíte vážit cestu na žádnou z jejich osmdesáti poboček. Stačí zapnout počítač a otevřít webové stránky www.cpzp.cz .

S jednoduchým návodem zvládnete uzavřít cestovní pojistku za pár minut.  Okamžitě se dozvíte výslednou cenu, kterou uhradíte z účtu na účet. Cestovní pojištění je nyní možné uzavřít pro celou rodinu bez ohledu, jestli někteří její členové jsou pojištěni jinde než už ČPZP. Pro pojištěnce České průmyslové zdravotní pojišťovny je tady ještě jedna dobrá zpráva. Tou jsou zvýhodněné sazby cestovního pojištění. Balíček Komplet obsahuje pojištění léčebných výloh, pojištění úrazu, zavazadel, odpovědnosti za škody. Čtyřčlennou rodinu při deseti dnech strávených v Evropě vyjde pojistka na 860 Kč. Rozsah pojištění je samozřejmě možné měnit podle povahy zahraniční cesty. A co Vy? Máte už sjednáno cestovní pojištění?

Výběr článků

Načítám