Hlavní obsah

Setkání zástupců Asociace cestovních kanceláří ČR s velvyslancem Turecka

Novinky, ACK ČR

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předseda Asociace cestovních kanceláří ČR Viliam Sivek a místopředseda Zdeněk Kříž se setkali s velvyslancem Turecké republiky v ČR panem Cihadem Erginaym. Hlavním tématem tohoto setkání byla diskuse o rozvoji cestovního ruchu mezi oběma zeměmi.

Článek

Obchodní mise – první krok ke spolupráci

Prvním krokem ke vzájemné spolupráci bude obchodní mise, při které zástupci českých cestovních kanceláří navštíví Turecko a poté turečtí podnikatelé v oblasti cestovního ruchu přiletí do České republiky.

"Věřím, že nám tato mise pomůže nalézt nové obchodní partnery," uvedl předseda Sivek a doplnil: "Myslím, že Česká republika je z hlediska kulturního bohatství velice zajímavou zemí a rozhodně máme tureckým turistům co nabídnout."

To potvrzují i následující čísla. V roce 2010 přijelo do České republiky z Turecka 46 tisíc turistů, což je o 35 procent více než v roce předešlém. Kromě Prahy cestovali nejvíce do Karlovarského a Jihomoravského kraje. Stejně tak se za poslední rok zvýšil o 2% počet českých turistů cestujících do Turecka, a to až na téměř 100 000 osob.

Mezi nejoblíbenější místa českých turistů patří Turecká riviéra na jihu země a v posledních letech roste také obliba Egejské riviéry. Nejoblíbenějšími letovisky zůstávají  Antalya a Alanya a letošní novinkou jsou letoviska v okolí Izmiru. Nejvíce se prodávají  9-ti denní zájezdy.

Zdroj: ACK ČR

Výběr článků

Načítám