Hlavní obsah

„Šílený Max“ si chystá odvetu do Brna

Novinky, Automotodrom Brno, a.s.

Celkem desetkrát za svoji kariéru stál Max Biaggi na Masarykově okruhu na nejvyšším stupni. Teď přijíždí do Brna znovu a chce načít druhou desítku. „Tahle země je můj druhý domov,“ říká o České republice neúnavný Ital.

Článek

Konec tápání, jsem zpět. To je vzkaz legendárního závodníka Maxe Biaggiho před brněnským závodem série Superbike. Biaggi, dvojnásobný král šampionátu, letos dlouho hledal formu a zdá se, že ji našel těsně před Brnem ve španělském Aragonu. A potvrdit ji chce právě v Brně, na trati, kterou bez nadsázky miluje. Ostatně za svoji kariéru, na jejímž vrcholu válčil o titul s Valentinem Rossim, zvítězil na Masarykově okruhu už desetkrát. Naposledy přesně před rokem. A tehdy po závodě v euforii pronesl několik vět, které si brněnští fanoušci opakují jako mantru: Znám tuto trať a vášeň diváků v České republice velmi dobře. Tahle země je můj druhý domov. Miluji toto místo.“

Další desítku brněnských triumfů bude chtít Max načít 10. července. Ale bude to mít těžší než kdy dřív. V šampionátu se zrodila nová hvězda. Charlos Checa za řídítky „zprivatizované“ tovární Ducati odstartoval svoji spanilou jízdu za titulem hned v prvním závodě šampionátu na Philip Islandu. Tehdy si ještě všichni šuškali slovo „náhoda“. Jenže Checa svůj triumf zopakoval od té doby už šestkrát. Teď mu ovšem hodlá „šílený Max“ začít šlapat na paty. „Po vyhraném závodu v Aragonu jsem maximálně spokojený, i když jsem měl na vítězství v obou závodech. Teď je na čase začít stahovat bodový rozdíl na Checu,“ konstatoval bojovný Ital Biaggi.

Ten se o vítězství v závodu v průběhu sezony připravil vlastní chybou. V Anglii jej diskvalifikovali za ignorování černé vlajky. A v Monze musel za nedovolený průjezd retardérem jednou do boxové uličky.

Teď Max slibuje, že se vrací starý dobrý pirát, který s přehledem drtí soupeře. A chce to předvést všem, kteří o něm v letošní sezoně pochybovali. Přibylo jich zejména po zmiňovaném Donningtonu. Tam si šel Biaggi osobně vyříkat nebezpečný manévr s krajanem Marcem Melandrim. Slovní výměna názorů skončila několika symbolickými fackami, které Biaggi svému soupeři uštědřil. „Při závodění je potřeba mít zodpovědnost. Já jsem otec dvou dětí, Melandri si může zatím závodit jako teenager. Znáte takovou tu situaci, kdy vám někdo udělá nepříjemný manévr v autě a vy máte chuť na prvním odpočívadle zastavit a jít si to s ním vyříkat? Tak přesně to se stalo,“ konstatoval Biaggi na svém webu pár dní po březnovém závodu.

Výběr článků

Načítám