Hlavní obsah

Půjčujte si na praktické věci

Novinky, Československá obchodní banka, a.s.

Občas se člověk dostane do situace, kdy nutně potřebuje peníze na nákup věci, bez které se neobejde, ale nemá je. Jak lze takový problém řešit?

Článek

Rodina Veselých z Liberce se v přesně takové situaci ocitla počátkem dubna. „Při cestě z chalupy nám od auta jedoucího před námi vystřelil kamínek do čelního skla a to se rozbilo,“ popisuje svou situaci Eliška Veselá (31). „Pojistku jsme bohužel neměli. Protože manžel auto v práci denně potřebuje, bylo nutné sklo co nejrychleji vyměnit. Do toho jsme museli pořídit nové letní pneumatiky, dceři zaplatit letní tábor a během jediného měsíce se z rodinné pokladny vykutálelo 40 tisíc korun.“ Tím se Veselí dostali na účtu téměř na nulu. A pak syn Petr přišel s tím, že by potřeboval počítač, protože ve škole dostávají stále více úkolů, k jejichž plnění je nezbytný. Ať už proto, že učitelé chtějí úkoly posílat e-mailem, nebo proto, že na jeho škole dokonce již mají on-line žákovské knížky.

„Do té doby jsme doma počítač neměli,“ říká paní Veselá. „Ale teď nebylo jiného zbytí, než ho koupit. Dětem přece člověk musí zajistit co nejlepší podmínky. Bohužel jsme na to neměli finanční prostředky. Veškeré úspory padly na opravu auta a příbuzní na tom také nejsou nejlíp.“

Řešení našli Veselí v půjčce. Ačkoliv se vždy snažili jakékoliv formě dluhů vyhýbat, pochopili, že je to pro ně v této situaci to nejrozumnější. Rozhodli se, že se na možnost půjčky nejdříve zeptají v Poštovní spořitelně, kde mají založený účet. Era půjčku si od Poštovní spořitelny vzali hned. Nečekali, že to půjde tak jednoduše, dokonce nemuseli ani dokládat svůj příjem a peníze měli do druhého dne. „Postupně teď půjčku v rozumných částkách splácíme a jsme rádi, že má syn pro učení podmínky, jaké si zaslouží,“ přidává se k manželce pan Veselý. „Na půjčce vlastně není nic špatného, když je na rozumnou věc.“

DOBRÝ TIP

Jednoduchou a férovou půjčku na cokoliv – Era půjčku – nabízí Poštovní spořitelna, která je součástí Československé obchodní banky, a. s. Neplatíte nic za poskytnutí, správu ani za předčasné splacení. A co je nejdůležitější – peníze je možné obdržet ještě téhož dne, když si ji vyřídíte ve Finančním centru. S Era půjčkou lze získat až 600 tisíc korun a můžete o ni samozřejmě požádat také na přepážkách pošt. Více informací získáte na infolince 800 210 210 nebo na www.erapujcka.cz.

Reprezentativní příklad Era půjčky ve výši 70 000 Kč na 7 let:

RPSN 18,3 %, úroková sazba 16,9 % p. a., počet splátek 84, poplatky za podání žádosti, poskytnutí a správu jsou 0 Kč, měsíční splátka 1 427 Kč, celková částka k úhradě 119 783 Kč. Výše splátky platí za předpokladu čerpání úvěru 15. den v měsíci s první splátkou 15. den měsíce následujícího. Splácení úvěru probíhá vždy k 15. dni v měsíci. V případě bezproblémového splácení může být poslední anuitní splátka nižší.

Výběr článků

Načítám