Hlavní obsah

Chtějí doma optimální teplotu pro lepší odpočinek. Řešení je jednoduché

Novinky, VELUX Česká republika, s.r.o.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Manželé Čermákovi mají velkou radost z dalšího přírůstku do rodiny, ale i z nově zrekonstruovaného podkrovního bytu. S příchodem slunného a teplého období ale zjistili, že střešní okna, a to zejména v dětském pokoji, potřebují stínění.

Článek

Pokud chceme, aby v podkroví v létě nebylo takové horko, je nejúčinnějším řešením předokenní roleta VELUX. Dokáže zachytit až 95 % tepla ze slunečních paprsků ještě před dopadem na sklo. V zimním období naopak účinně snižuje tepelné ztráty až o 15 % a šetří tak výdaje za vytápění. Předokenní roleta navíc chrání střešní okno před poškozením a snižuje venkovní hluk z deště a krupobití až o 3 dB. Ve stažené poloze dokonale zatemní interiér.

Dalším jednoduchý a účinným způsobem, jak podkroví ochránit před nadměrným sluncem je venkovní markýza VELUX, která sníží prostup slunečního tepla přes okno až o 90 %. Přitom ji můžete mít staženou po celé léto, nijak nebrání výhledu ani manipulaci s oknem.

Předokenní roletu i venkovní markýzu můžete ovládat manuálně nebo dálkově na solární či elektrický pohon.

Máte-li požadavek na zatemnění místnosti v kteroukoli denní hodinu, zvolte zcela zatemňující roletu. Chcete-li místnosti jen lehce přistínit nebo ovládnout intenzitu denního světla, nabízí se plisovaná roleta, lamelová žaluzie nebo zastiňovací roleta. Více informací na www.velux.cz.

Výběr článků

Načítám