Hlavní obsah

Výměna rozbitého čelního skla vás nemusí stát tisíce

Novinky, DIRECT Pojišťovna, a.s.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stačí odražený kamínek a musíte do servisu na výměnu předního skla. Jak na to, abyste neskončili s dírou i v peněžence?

Článek

Na rozbitých českých silnicích to není nic výjimečného a setkává se s tím stále více řidičů. Stejnou zkušenost udělal i Adam Dlouhý. Zpod kol předjíždějícího auta odletěl malý kamínek a na předním skle se okamžitě rozlila pavučina prasklin.

„Hned jsem si zapsal poznávací značku auta, ale ani to mi nepomohlo,“ popisuje nepříjemnou zkušenost Dlouhý. Řidič auta, který „nehodu“ způsobil, totiž ve své pojišťovně podepsal prohlášení, že si ničeho podobného nevšimnul, a pojišťovna viníka odmítla škodu zaplatit. Adam Dlouhý musel v servisu zaplatit za výměnu skla více než sedm tisíc korun.

Zbytečným starostem a výdajům se však Adam Dlouhý mohl vyhnout. Stačilo, kdyby měl pojištěné čelní sklo.

Pro pana Dlouhého už je pozdě. Výměnu skla musel zaplatit ze svého a teď jen doufá, že se mu podaří celou záležitost vyřešit právní cestou. Pokud si vůz pojistí u DIRECTu, příště bude mít po starostech. Pojišťovna mu v případě obdobné nehody nahradí škodu až do výše 7 500 korun.

Že se tato nabídka vyplatí, si můžete spočítat online na www.direct.cz. Během pár minut si zde můžete pojistku i sjednat, včetně zelené karty a vyrazit na silnice bez obav.

Výběr článků

Načítám