Hlavní obsah

Železniční dopravce je významným partnerem Beachvolejbalistů

Komerční článekČD Cargo, a.s.

Ve dnech 17. – 22. května hostila pražská Štvanice již třetí ročník beachvolejbalového turnaje Světové série Prague Open, který byl vůbec prvním letošním turnajem v Evropě. Málokdo tuší, že při pořádání turnaje významnou měrou přispěla společnost ČD Cargo, která zajistila navážku písku na štvanické kurty.

Článek

Celkem do Prahy kvůli světovému volejbalu dorazily tři vlaky písku z Provodína, rovných 36 vagonů.  Jedná se o speciální druh sklářského písku určeného pro použití na beachvolejbalových hřištích. Písek se těží v Provodíně v severních Čechách. Jednalo se o cca 1 550 tun písku dopraveného ve třech ucelených vlacích do Libně. Odtud byl písek dopraven na Negrelliho viadukt na Štvanici, kde na přelomu dubna a května během tří dnů probíhala vykládka. Po dobu vykládky bylo nutno zajistit traťovou a napěťovou výluku na dotyčné trati, proto se vykládka uskutečňovala v nočních hodinách od 22.00 do 04.00. Písek se vykládal pomocí speciálně upravené „šupny“ z viaduktu dolů, odkud byl pomocí nakladače převážen na štvanické kurty.

Nejednalo se zrovna o jednoduchou přepravu, což dokládá i fakt, že před prvním pražským turnajem musely být vzorky provodínského písku odvezeny do Švýcarska k posouzení za účelem jeho certifikace Mezinárodní volejbalovou federací. „Celá akce byla poměrně technicky obtížná a vyžádala si kromě speciálních postupů i improvizaci našich zaměstnanců. Vše se nakonec podařilo a my jsme Prahu ušetřili dopravních komplikací spojených s vjezdem desítek kamionů“, říká tiskový mluvčí ČD Cargo Roman Jandík.

Písek pokryl pět kurtů včetně toho na centrálním dvorci. Po turnaji se o písek podělily volejbalové kluby v Praze a okolí.

Více zde.

Výběr článků

Načítám