Hlavní obsah

ČD Cargo hospodařilo v prvním čtvrtletí se ziskem

Novinky, ČD Cargo, a.s.

Po dlouhém období, kdy hospodaření největšího českého železničního dopravce negativně ovlivňovala finanční krize a následné náklady spojené s restrukturalizací, je počátek roku 2011 obdobím nárůstu tržeb i přepravních objemů.

Článek

Společnost ČD Cargo vytvořila za první tři měsíce letošního roku zisk před zdaněním (EBT) ve výši 17,3 milionu korun, což je razantní zlepšení proti stejnému období loňského roku, kdy ČD Cargo vykázalo ztrátu více než 50 milionů korun. Provozní zisk EBIDTA (zisk před započtením úroků, daní a odpisů) vzrostl dokonce o 65 % na 381 milionů korun. Celkové výnosy byly vyšší o 7,2 % a dosáhly úrovně 3,6 miliardy korun.

Jiří Vodička, předseda představenstva ČD Cargo, k hospodářským výsledkům sděluje: „Dobré výsledky hospodaření na jedné straně odrážejí lepší obchodní aktivitu společnosti a na straně druhé pokračující tlak na snižování nákladů. Za první tři měsíce letošního roku se nám po železnici podařilo přepravit celkem 19,8 milionu tun zboží, což je obrovské množství. V porovnání s rokem 2010 se jedná o nárůst objemů přepravy o 16 %, za současného poklesu osobních nákladů o 4,6 %.“

Podrobnější informace o přepravě zboží a dalších službách naleznete na www.cdcargo.cz.

Výběr článků

Načítám