Hlavní obsah

Potápěči nalezli neobvyklý vzkaz v lahvi

Novinky, HEINEKEN ČR, spol. s r.o.

Na dně Pacifiku, poblíž kalifornského pobřeží, nalezli potápěči neobvyklou zajímavost. Šlo o lahev se vzkazem, jež byla perfektně konzervována v hloubce 56 m.

Článek

Podle historičky Zlaty Pramenové pochází z doby španělského místokrálovství. Unikátní vzkaz byl podepsán samotným španělským conquistadorem Hernandem Cortezem. Slavný dobyvatel v něm stvrzuje dík a uznání českým klášterním pivovarům a místnímu sladovnickému cechu, který mu poskytl zásobu sudů piva na dlouhou plavbu. V listu také slibuje, že se po návratu do rodného Španělska přimluví u krále Karla V., aby jeden z pivovarů získal nejvyšší královskou poctu. Pivo ho prý zachránilo, a bez něj by si dlouhou plavbu vůbec nedovedl představit. Potápěč potvrdil nadšení ze svého nálezu slovy: “Nečekal jsem, že v životě najdu něco tak úžasného. Jsem dojatý. Ale nepřekvapuje mě to. I my tu máme české pivo rádi.“

Pokud vás stejně jako dobyvatele z 16. století lákají vzdálená moře, pivní lahve a dobrodružství, nemusíte se měsíce plavit přes Pacifik. Stačí napsat vzkaz přátelům, strčit ho do pivní lahve a poslat po Facebooku. Při troše štěstí můžete vyhrát letecký zájezd přímo do legendární Kalifornie, kde vás navíc naučí surfovat! Zlatopramen je prý pivo, se kterým zažijete o stupeň lepší zábavu. Tak neváhejte a pošlete někomu zábavný vzkaz pomocí jednoduché aplikace ZDE.

Výběr článků

Načítám