Hlavní obsah

V Egyptě už můžete do Luxoru i k Asuánu

Komerční článek

Dovolená v Egyptě patří v posledních letech k nejatraktivnějším možnostem strávení nejenom letní dovolené. Po celý rok skýtá pro našince prakticky nejbližší, i v zimě teplé moře. Stačí si sbalit kufry, vyrazit na letiště a za čtyři hodinky jste již v severní Africe pod opojnými slunečními paprsky.

Článek

Po bouřlivé situaci na začátku letošního roku se od konce února do letovisek na pobřeží Rudého a Středozemního moře opět létá a turisté jsou přijímáni s otevřenou náručí.

Zvláštní servis je připraven pro rodiny s dětmi, pro potápěče, užijí si i golfisté. Turisté, kteří se do Egypta rádi vracejí, potvrzují, že podmínky v severoafrické zemi jsou pro návštěvníky nyní optimální – teploty vzduchu snesitelné, moře příjemné a na plážích není přelidněno.

I naše největší cestovní kancelář Exim Tours – která letecké zájezdy do Egypta zpřístupnila širokému spektru turistů – opět nabízí nejen lenošení na plážích blahodárných moří s atraktivními podmořskými korálovými útesy, ale i výlety do Káhiry a Luxoru k monumentálním staroegyptským památkám: pyramidám v Gíze a Sakkaře, chrámů v Karnaku i pohřebišť v Údolí králů a královen.

Vydat se můžete i na některou z oblíbených plaveb po Nilu na palubě některé z pohodlných lodí s návštěvami nejen těchto unikátů, ale i např. druhého největšího města Egypta Alexandria, Sfingy a Egyptského muzea s proslulými mumiemi, výroby papyru i Asuánské přehrady.

Nejznámější egyptská letoviska Hurghada a Sharm El Sheikh u Rudého moře nabízejí jedny z nejkrásnějších pláží  na světě, neskonale možností poznat orientální kulturu a další vyžití. V letovisku Marsa Alam na západním pobřeží Rudého moře, kam donedávna jezdili jen nadšení potápěči se stanem, si můžete užít klidné dovolené na panenské písčité pláži u křišťálově čistého moře s korálovým pobřežím.

Mnozí se rozhodně nespletou, když zvolí poloostrov Sinaj, přes nějž vedla cesta Mojžíšova lidu do zaslíbené země, a odkud je „coby kamenem dohodil“ k hranicím Izraele a dále Jordánska. A za nimi -  kolébka křesťanské civilizace Jeruzalém i pohádkové „ztracené“ skalní město Petra - jeden z divů světa -  i léčivé „stojaté“ vody Mrtvého moře.

Taba patří k nejluxusnějším dovolenkovým místům v Egyptě a přitom není synonymem pro přeplněné pláže a davy turistů, k magnetům patří také Klášter sv. Kateřiny, Mojžíšova hora či golf na originálním pouštním hřišti. Z Egypta si přivezte například oříšky nebo pravou arabskou čokoládu, zlatý šperk či vodní dýmku…

Ať budete v Egyptě kdekoli, nevynechejte projížďku na velbloudech. Ze hřbetu tohoto "korábu pouště" totiž získává země zcela jinou perspektivu.

Výběr článků

Načítám