Hlavní obsah

Zlobí vás slzení očí a ucpaný nos? Možná k vám zavítala alergická rýma

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Onemocnění má dopad na psychický stav jedince, jeho společenské a partnerské vztahy. U dětí bývají těžší případy doprovázeny bolestí hlavy, svalů a kloubů, zvýšenou teplotou či chrápáním. Nemoc se často projeví i ve zhoršení školního prospěchu.

Článek

Projevy alergické rýmy

Alergická rýma se rozděluje na sezónní a celoroční. Sezónního alergika více trápí akutní obtíže (svědění, kýchání, vodnatý výtok z nosu), celoročního alergika zase více obtěžuje ucpaný nos. U sezónní alergické rýmy trpí 70 % pacientů současně očními i nosními obtížemi, zhoršujícími spánek či schopnost vykonávat pracovní aktivity.

Otestujte se

Pokud máte podezření na alergickou rýmu, může vám napovědět on - line test vypracovaný Českou iniciativou pro astma (ČIPA) na internetové adrese: www.cipa.cz/hodnoceni-alergicke-rymy.

Alergickou rýmu je třeba léčit

Pacienti, trpící alergickou rýmou, mají v současné době k dispozici řadu moderních léků. Je však potřeba pravidelně navštěvovat alergologa. Jen odborník totiž může provést všechna potřebná vyšetření a přizpůsobit léčbu pacienta jeho aktuálním potřebám.

Alergologa v blízkosti bydliště můžete najít na webu:

Výběr článků

Načítám