Hlavní obsah

Investice do fondů se vyplatí

Novinky, Československá obchodní banka, a.s.

Jedním z vhodných způsobů, jak zhodnotit své volné finanční prostředky, jsou investice do zajištěných fondů. O jejich výhodách jsme si povídali s Irenou Kubartovou, investiční poradkyní ČSOB v Českých Budějovicích.

Článek

Proč by lidé měli investovat do fondů?

Každý člověk, který uvažuje o zhodnocení svých finančních prostředků, musí zákonitě dospět k investicím do fondů. Vedle spořicího účtu, termínovaného vkladu, penzijního připojištění a stavebního spoření by totiž měly být fondy součástí takzvaného investičního portfolia, tedy jakéhosi souboru finančních produktů, které nám přinášejí zajímavé výnosy a zhodnocují tak naše úspory.

Mezi lidmi ale panuje názor, že fondy jsou jen pro bohaté. Je to pravda?

Není to pravda. Počáteční investice do podílových fondů může být již od 5 tisíc korun, a co víc – lze do nich pravidelně investovat již od 500 Kč měsíčně.

Kdybyste měla jmenovat nějakou výhodu zajištěných fondů, jaká by to byla?

Jak už název napovídá, zajištěné fondy zaručují, že by klient o svou investici neměl přijít, pokud vydrží v daném fondu ke dni splatnosti, tj. do ukončení doby jeho trvání.

Máte nyní v nabídce nějaký skutečně zajímavý fond?

Ano. Doporučila bych náš nový pojistný produkt Maximal Invest – ČSOB Duo Bonus 2. Můžete si ho představit jako kombinaci roční investice s pevným výnosem 6 % a investice na 8 let, kde je podkladem zajištěný fond. První polovinu investice obdržíte již po roce s oním 6% výnosem, druhá polovina investice se zhodnocuje po dobu 8 let a 2 měsíců a její výnos závisí na vývoji trhu. Při příznivém vývoji lze docílit zhodnocení až 64 % za dobu trvání fondu a za níže uvedených podmínek.

Co má dělat člověk, který má o investování do fondu zájem?

Doporučila bych mu sjednat si na kterékoliv pobočce ČSOB schůzku s našimi investičními poradci. Ti jsou k dispozici všem našim klientům. Jde o profesionály, kteří mají dokonalý přehled o dění na finančním trhu.

Investicí se rozumí jednorázové pojistné snížené o vstupní/alokační poplatek. Hodnota investice a příjem z ní mohou v čase kolísat. Odhady výnosů fondů nezaručují výkonnost v budoucnu. Vyplacená částka může být v případě výběru před koncem doby trvání fondu vyšší nebo nižší než původně investovaná. Vyplacení vložené investice a výnosu je zajištěno ke dni splatnosti fondu a je podmíněno splněním závazků protistran a vydavatelů (emitentů) dluhopisů, které jsou v portfoliu fondu. Tyto strany jsou vybírány na základě rozsáhlých analýz a jejich výsledky jsou průběžně hodnoceny předními týmy specialistů.

Výběr článků

Načítám