Hlavní obsah

Zamrzly Vám peníze v pohledávkách? Potřebujete factoring!

Novinky, Bibby Financial Services, a.s.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud Vaše firma prodává své výrobky, zboží nebo služby na faktury s odloženou splatností bonitním odběratelům, nemusíte už řešit žádné problémy s neuhrazenými pohledávkami nebo nedostatkem financí na provoz Vaší firmy. Využijte factoring Bibby Financial Services!

Článek

Factoring je služba, vhodná pro každou společnost, obchodní i výrobní,  která potřebuje získat rychlý přístup ke svým penězům, vázaným v neuhrazených fakturách.  Funguje  na postupování pohledávek, které firmě vznikají z dodávek zboží a služeb odběratelům.

Problematika splatnosti a úhrad faktur nabývá aktuálnosti ve většině odvětví, prudký nárůst poptávky po službách factoringu je zaznamenáván ze strany průmyslově výrobních firem. Odběratelé výrobních firem jsou dnes pod tlakem svých zákazníků, kteří rovněž čelí extrémně dlouhým splatnostem a mají snahu tento problém přenášet na výrobu.

Na druhé straně i výrobní firmy mají výdaje, které musí pravidelně hradit: materiál, leasing, mzdy a mnohé další náklady. Tím dochází k časovému posunu cash-flow, který může firmu dočasně ochromit a z dlouhodobého hlediska i existenčně ohrozit.

Pomocí factoringu jsou firmy schopné uvolnit peníze, které mají vázané v pohledávkách a použít je tam, kde právě potřebují, ať se již jedná o uhrazení závazků vůči dodavatelům s možností vyjednat si slevu za okamžitou platbu nebo na nákup dalších vstupů, které firmě pomohou zvýšit obrat a zisk.

Výběr článků

Načítám