Hlavní obsah

Zimní dovolená v teplých exotických zemích „jde na dračku“

Novinky, Exim tours, a.s.

Kdo se chce v letošní dlouhé zimě zahřát, má nejvyšší čas rozhodnout se pro letecký zájezd k některému z teplých moří. Obzvlášť veliký zájem je o Karibik. Z nabídky naší největší cestovní kanceláře Exim Tours si však stále ještě vyberete. Do exotiky se v zimní sezóně létá až do dubna.

Článek

Nejvíce přitahují oblíbené „stálice“:  Kuba, venezuelský ostrov  Isla Margarita, Dominikánská republika, ale i Kapverdy či Spojené arabské emiráty. Boomem se v této sezóně stala teplá Keňa a její safari. Čeká vás potápění v průzračném moři mezi hejny korálových ryb, plavání s delfíny, „džípování“ pouští, oběd s indiány, lov piraní, i golf mezi palmami.

Isla Margarita na severovýchodě Jižní Ameriky je ideální pro odpočinek v  karibském ráji, pro bezcelní nákupy, ale i bránou k dalším kouzlům Venezuely - do delty Orinoka, k impozantním horám a mohutným vodopádům, z nichž  nejvyšší na světě Salto Ángel spadá z výšky skoro jednoho kilometru. Plavba mezi vesnicemi indiánů neprostupnou džunglí je cestovatelský bonbonek. Na tento „ostrov perel“ se turisté často touží vrátit.

Dominikánská republika je to pravé pro bezstarostnou dovolenou v  Karibiku se službami špičkových hotelů All Inclusive (tento systém služeb „vše v ceně“ se právě tady narodil). Uchvátí plantáže s cukrovou třtinou, kohoutí zápasy i smažené banány. Největší ostrov Karibiku – legendární Kuba, Perla Antil,  láká proslulou pláží Varadero s 20 km bělostného písku u azurového moře, nejlepšími doutníky a koktejly i Havanou – městem Ernesta Hemingwaye., i dalšími 5 „nej“ ze Seznamu kulturního a přírodního dědictví. Kapverdy – Ostrovy Zeleného mysu v rovníkovém Atlantiku – jsou výsledkem sopečné činnosti a na dlouhých plážích často potkáte jen rybáře. Nezvoní tu mobily, zato pro surfaře a potápěče je zde ráj. Spojené arabské emiráty u Perského zálivu nabízejí nádherné koupání na udržovaných plážích na březích Indického oceánu spojené s výhodnými i zábavnými nákupy v supermoderní architektuře i mezi orientálními bazary i výlety do pouště s lyžováním v písečných dunách. Keňa při východním pobřeží Afriky skýtá cestovatelský zážitek se safari pod rovníkovým sluncem, kdy zblízka na nekonečné savaně pozorujete stáda slonů,  jak míří k napajedlu, v pozadí s úchvatnou siluetou nejvyšší africké hory Kilimandžáro se sněhovou čepicí i nedotčené dlouhé pláže u korálových útesů Indického oceánu.

(lab)

www.eximtours.cz

Výběr článků

Načítám