Hlavní obsah

Novinka v nadstandardní péči při porodu: porodnický gel

Komerční článekGlaxoSmithKline,s.r.o.

Největší obavou nastávajících maminek bývá samotný porod. Aby ne, když o tomto zlomovém okamžiku v životě každé ženy slýcháme v souvislosti s velkými bolestmi. Existují mnohá řešení, jak od bolesti alespoň částečně ulevit. Některým ženám pomáhají masáže nebo koupel, jiným uleví relaxační hudba nebo naopak pohyb na relaxačních míčích.

Článek

V každém případě je ale porod dítěte jednou z nejdůležitějších událostí v rodině. Pro ženu a jejího partnera je dobré prožití porodu důležitým stavebním kamenem spokojeného života. Dobrá příprava a informovanost  ženy o možnostech při porodu, jsou vhodným předpokladem, jak porod zvládnout.

Porod se rozděluje na tři fáze. Během první fáze, otevírací, se rozšiřuje děložní hrdlo. Jakmile je děloha úplně otevřená, začíná fáze druhá, tzv. vypuzovací, třetí fáze porodu je porod plodového lůžka- placenty

Z důvodu velkých třecích sil v porodních cestách je vaginální porod pro matku a dítě energeticky náročný výkon. Pokud porod trvá dlouho, vyčerpání matky i dítěte roste. Přirozená maziva (plodová voda, mázek) jsou ve většině případů nedostačující k tomu, aby účinně snížila třecí síly mezi pochvou a plodem.

Použitím porodnického gelu Dianatal mohou být tyto třecí síly jednoduchým a bezpečným způsobem redukovány.

Jak se Dianatal porodnický gel používá

- Dianatal je aplikován po celou dobu porodu do pochvy

- Dianatal vytvoří v pochvě klouzavý film

- Dianatal redukuje tření

- Dianatal redukuje tření

Dianatal porodnický gel zavádí lékař nebo porodní asistentka do pochvy při vaginálním vyšetření, když se děloha začíná otvírat - tzn. již od počátku porodu. K tomu může být použit speciální aplikátor, aby aplikace nebyla nepříjemná matce ani nenarozenému dítěti. Toto je provedeno několikrát během porodu při/po vaginálním vyšetření. Dianatal porodnický gel vytvoří v pochvě přilnavý kluzký film, který snižuje třecí síly. Plod porodním kanálem lépe prochází, klouže. Tím je porod usnadněn a pochva chráněna.

Pozorování rovněž ukázala, že výskyt natržení hráze se zřetelně snižuje, pokud je používán Dianatal porodnický gel.

Dianatal porodnický gel podporuje a usnadňuje porody do vody a také porody, při kterých musí být použit vakuumextraktor nebo porodnické kleště.

Přináší použití Dianatal gelu nějaká rizika?

Dianatal gel neobsahuje žádné aktivní látky-léčiva.Působí pouze mechanicky. Jeho cílem je snížit třecí síly vznikající vlivem pravidelných děložních kontrakcí a průchodem těla plodu porodním kanálem. Dianatal gel je zdravotnický prostředek, který usnadňuje porod a zároveň chrání matku a dítě.

Více zde.

Výběr článků

Načítám