Hlavní obsah

Jak si užít šálek nejen ranní kávy

Novinky, Lucaffé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Arabica nebo Robusta? Kávy druhu Arabica a Robusta jsou nejpěstovanějšími odrůdami. Pro svou výraznou a méně hořkou chuť je Arabica oceňována na celém světě. Robusta je více hořká a obsahuje třikrát větší množství kofeinu. Většinou je přidávána do směsí, protože zrnka nedosahují takové kvality, jako právě zmiňovaná Arabica.

Článek

Odborné znalosti, zavádění novinek a zejména touha po udržení té pravé „made in Italy“ kvality, to jsou vlastnosti, které činí z Lucaffé ostrov ležící mimo pevninu italské kávy.

Odborné znalosti, zavádění novinek a zejména touha po udržení té pravé „made in Italy“ kvality, to jsou vlastnosti, které činí z Lucaffé ostrov ležící mimo pevninu italské kávy.

Odborné znalosti, zavádění novinek a zejména touha po udržení té pravé „made in Italy“ kvality, to jsou vlastnosti, které činí z Lucaffé ostrov ležící mimo pevninu italské kávy. Od poloviny devadesátých let, kdy byla firma, jejímž majitelem je pan Luca Venturelli, mladý obchodník z Brescie s opravdovým šestým smyslem pro kávu, založena v Padenghe sul Garda, se rozrostla natolik, že se stala jednou z nejznámějších společností zabývajících se pražením kávy v severní Itálii.

Odborné znalosti, zavádění novinek a zejména touha po udržení té pravé „made in Italy“ kvality, to jsou vlastnosti, které činí z Lucaffé ostrov ležící mimo pevninu italské kávy. Od poloviny devadesátých let, kdy byla firma, jejímž majitelem je pan Luca Venturelli, mladý obchodník z Brescie s opravdovým šestým smyslem pro kávu, založena v Padenghe sul Garda, se rozrostla natolik, že se stala jednou z nejznámějších společností zabývajících se pražením kávy v severní Itálii.

Venturelli zahájil svou výzvu konvenčnímu světu kávy tím, že se zaměřil na mladý a iniciativní trh – obchod se sáčky  kávy-P.O.D a způsobil mírnou revoluci ve způsobech připravování kávy. Sáček je v podstatě jednorázová dávka mleté pražené kávy, uzavřená v sáčku z potravinářského papíru, ideální pro přípravu dokonalého espressa. Čerstvost je zaručena skladováním v dusíkové atmosféře a balení do samostatných hliníkových sáčků předchází ztrátě vůně. Je ideálním výrobkem pro použití v kavárnách a restauracích, neustále usiluje o udržení neměnné kvality – to, čeho je v tak křehkém kávovém průmyslu, ovlivněném tisíci odlišnými a nepředvídatelnými proměnnými faktory tak těžké dosáhnout.

Co je to POD?

Příprava kvalitního šálku espressa vyžaduje zkušenosti. Díky balení P.O.D se celý proces výrazně usnadní a hravě jej zvládne i laik. V každém balení POD je vždy jedna porce kávy, která je zalisovaná do filtračního papíru, který splňuje nejpřísnější kritéria pro styk s potravinami. Díky tomuto systému budete mít čerstvou kávu s opojným aroma vždy po ruce, ať už doma či v kanceláři. V dnešní době můžete ochutnat více než 14 druhů té nejlahodnější kávy, která pochází z celého světa a za nejpřísnějších podmínek se pro vás praží a balí v Itálii. Koupit si můžete kávu zrnkovou, mletou nebo balenou způsobem POD.

Pro kavárny a restaurace Venturelli navrhl „Pleasure Menu“, pravé „kávové menu“, výčet druhu kávy nabízených v řadě Lucaffé. Tato rada sahá od legendární Giamaica Blue Mountain, jednoho z celosvětově nejvzácnějších a nejžádanějších druhů kávy, až k výběru druhu z Kolumbie a Mexika, od 100% Arabiky bez kofeinu až ke kávě z biologicky pěstovaného ječmene.

Rovněž zahrnuje rozmanité druhy čajů (připravených pomocí téže metody a se zárukou nejvyšší kvality) a navíc speciální ovocný čaj. Sáčky se stávají populárními i v domovech, díky speciálním přístrojům, které Lucaffé též nabízí v exkluzivní a vysoce elegantní řade. Spojnici mezi všemi radami výrobku navržených Venturelliho firmou představuje vášeň pro kvalitu.

Rovněž zahrnuje rozmanité druhy čajů (připravených pomocí téže metody a se zárukou nejvyšší kvality) a navíc speciální ovocný čaj. Sáčky se stávají populárními i v domovech, díky speciálním přístrojům, které Lucaffé též nabízí v exkluzivní a vysoce elegantní řade. Spojnici mezi všemi radami výrobku navržených Venturelliho firmou představuje vášeň pro kvalitu.

Ať se jedná o sáčky, mletou kávu, či o celá kávová zrna, zpracování vždy začíná nákupem (který provádí Luca Venturelli osobně) surovin té nejlepší kvality. Následuje tradiční pražení při nízké teplotě, mletí bez zahřívání, pečlivé míšení a balení pouze v případě, že výrobek dosáhl požadovaného stupně zralosti.

Takto přicházejí na svět nejen speciální sáčky, ale též rodinná směs Mamma Lucia,  Espresso Bar a Mister Exclusive 100% Arabika či Blucaffe od Lucaffé a řady Caffé dell'Ospite a Piccolo Všem výrobkům je věnována důkladná pozornost ve smyslu balení a image v řadě, která se přizpůsobuje celé paletě různorodých potřeb.

Řada produktů firmy Venturelli však není omezena jen na kávu. Dle rodinné tradice, která se upevňovala jak desetiletí míjela, společnost nabízí též biologicky vyráběný extra panenský olivový olej z kopců u města Benaco. Stejně silnou oddanost dobré jakosti a kvalitě udržuje firma i v tomto případě.

V momentech relaxace je šálek kávy malý lahodný obřad, který vyžaduje precizní dodržení postupu přípravy espressa či cappuccina v určitých pravidlech.

Kávovary LaPiccola jsou  navržené pro domácnosti, kanceláře, restaurace, kavárny, kluby a jsou určeny pro ty, kteří tyto pravidla znají. Byly navrženy a vyrobeny s pečlivostí a garantují Vám profesionálně zhotovené espresso.

Nyní v nabídce kávovar již za 1Kč

Kávovar LaPiccola není kávovar, ale speciální objekt. Tento na pohled delikátní retro styl je atraktivní zpracováním a vizáží a zaujme každého svoji kvalitou. S tímto kávovarem zažijete momenty obřadu v přípravě kávy. Tento kávovar byl sestrojen se záměrem snadné manipulace při přípravě kvalitní kávy.

Výběr článků

Načítám