Hlavní obsah

Vyzkoušejte si roli manažera v největší manažerské soutěži na světě

Novinky, Global Management Challenge

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chcete si vyzkoušet roli opravdového manažera, otestovat svoje teoretické znalosti v simulované praxi a navázat kontakt se špičkovým zaměstnavatelem? Tuto možnost Vám nabízí soutěž Global Management Challenge.

Článek

Global Management Challenge je největší manažerská soutěž na světě v oblasti strategie řízení společnosti, která má více než třicetiletou tradici a v současné době je do ní zapojeno 31 států světa.

V České republice právě startuje 10. ročník, který se uskuteční pod záštitou Hlavního města Prahy a Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy a registrovat se mohou týmy vysokoškolských studentů i manažerů firem.  Každý z týmů soutěží na virtuálním trhu a je mu přidělena výrobní společnost, kterou musí dále rozvíjet s cílem dosáhnout nejvyšší ceny za akcii. Každá skupina, do které jsou týmy rozděleny, tvoří vlastní konkurenční prostředí. Obchoduje se na trzích EU, NAFTA a internetu. Týmy se učí vypracovávat strategii rozvoje, plánovat a pracovat s přidělenými informace, přebírají manažerskou zodpovědnost a učí se pracovat společně.

„Jako největší přínos vidím možnost vyzkoušet si řízení firmy ve všech jeho aspektech na simulaci, která je velmi blízká realitě. Na průběhu hry se dá dobře pozorovat, jaký dopad má rozhodnutí o konkrétní věci na celkový vývoj spravované firmy. Další pozitivum soutěže je bezesporu práce v týmu. Zejména ve finálových kolech je časová náročnost velká, a proto je nutné rozdělit dílčí oblasti firmy mezi jednotlivé členy a dobře se vzájemně zkoordinovat,“ říká vítěz loňského ročníku Martin Procházka.

Soutěž probíhá na národní úrovni ve 3 kolech a vítězové celonárodního kola jedou reprezentovat Českou republiku na mezinárodní finále, kde změří své síly se zástupci ostatních států světa.  Soutěžící tím mají možnost navázat nové kontakty a otestovat svoje schopnosti v mezinárodní konkurenci.

Dalším lákadlem soutěže je možnost navázání spolupráce s prestižními firmami na českém trhu – tzv. patrony. Každý soutěžní tým si může vybrat svého patrona, který s ním v průběhu soutěže komunikuje a pořádá pro něj různé akce jako například návštěvy svých výrobních podniků, setkání s managementem, workshopy apod.

Jedním ze dvou generálních partnerů soutěže je i jednička mezi internetovými vyhledavači v České republice Seznam.cz.

„Rozhodli jsme se vstoupit do soutěže kvůli její vysoké prestiži a možnosti oslovit studenty i absolventy, jako jejich možný budoucí zaměstnavatel“, říká HR ředitelka společnosti Seznam.cz Markéta Komínková a dodává: „Víme, že se absolventi mohou v Seznamu dobře uplatnit i přesto, že často nemají rozsáhlou praxi v daném oboru, ale mají o daný obor zájem, jsou ochotni se učit a pracovat na sobě. Právě pro ně máme otevřené pozice, v rámci kterých si budou moci rozšířit své znalosti a pracovat na svém profesním růstu. Mezi zaměstnanci portálu Seznam.cz najdete řadu špičkových odborníků s unikátním know-how. Jsme mladou, dynamickou firmou a máme tak k mladým, aktivním lidem přirozeně blízko.“

Nejlepší týmy si mohou odnést i hodnotné ceny. Největší odměnou však bude reprezentace České republiky na mezinárodním finále, které se v letošním roce uskuteční v exotickém Macau, kde se vítězný tým utká s nejlepšími mladými manažery z celého světa a získá spoustu cenných zkušeností a zajímavých kontaktů.

Chcete-li si prověřit své manažerské schopnosti a položit základy své budoucí kariéře ve světě velkého businessu, může být soutěž Global Management Challenge tou pravou příležitostí právě pro Vás!

Výběr článků

Načítám