Hlavní obsah

Zateplení domu odvětranou fasádou pro zdravé bydlení bez plísní

Novinky, NOVABRIK CZECH, s.r.o.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zateplení neprodyšným polystyrenem nese riziko plísní při nedostatečném větrání. Moderním řešením jsou tzv. odvětrávané fasády, které umožňují přístup vzduchu a jeho proudění. Zdivo tak zůstává trvale suché a dobře zadržuje teplo.

Článek

Nejvhodnější pro zateplení domů jsou tzv. stavebnicové odvětrané fasády skládané z do sebe zapadajících betonových tvarovek. Vyrábí je firma NOVABRIK CZECH, s.r.o. Díky spojování bez použití malty je fasáda odolná proti popraskání a nezatéká do ní.

Materiálová struktura dává domu pěkný a nezaměnitelný vzhled. Fasádní obklady jsou ekologické a recyklovatelné. Odvětrané fasády NOVABRIK  jsou vhodné i pro zateplování vlhkých staveb.

Suchou cestou můžeme pokračovat i v řešení zahrady. Systém opěrných zdí Novablok od společnosti Novabrik nabízí stavitelům flexibilitu a mnohostranné využití. Základ se nevyzdívá. Mezi další výhody patří vysoká pevnost, nízká nasákavost, snadná stavba, různá barevnost a vysoká životnost.

Svahové tvarovky Novablok představují ideální řešení při zajišťování svahů v jakémkoli terénu – svahovky pomáhají rozšířit možnosti jeho využití na maximum.

NÁŠ TIP: Navštivte stánek  NOVABRIK na stavebním veletrhu FOR ARCH 2010 Praha Letňany, 21. – 25. 9. 2010, hala 1, stánek 1C15.

Výběr článků

Načítám