Hlavní obsah

Svět motorů Diesel provedl velký test nadstandardních naft na českém trhu

Novinky, BENZINA , s.r.o.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po testu Mladé fronty DNES ze září 2008, který byl prvním testem nadstandardních naft na českém trhu, se nyní uskutečnil další test, tentokrát pod záštitou Světa motorů. V obou testech jednoznačně uspěla paliva VERVA Diesel od společnosti BENZINA.

Článek

Test Světa motorů ověřil, že VERVA Diesel dosahuje v průměru v České republice deklarovaného cetanového čísla 60, což je nejvíce na českém trhu.

Na konkrétním odebraném vzorku z čerpací stanice BENZINA na Argentinské v Praze 7 bylo podle uváděné formulace pro tuto prémiovou kvalitu díky vysokému přídavku 2-EHN (1470 mg/kg oproti třeba jiným testovaným dieselovým palivům) naměřeno rekordní cetanové číslo 62. V pořadí druhý skončil OMV Sprint Diesel s hodnotou 57,1. VERVA Diesel v testu prokázala také nejnižší pěnivost, což má vliv na komfortnější tankování.

Vysoké cetanové číslo má pro motor i motoristy celou řadu přínosů. Čím vyšší je cetanové číslo, tím motor rychleji startuje. Ve všech provozních režimech má vliv i na nárůst výkonu motoru, snížení spotřeby paliva a hlučnosti spalování, redukci obsahu škodlivin ve výfukových plynech a v neposlední řadě prodloužení životnosti motoru. Nafta VERVA Diesel opakovaně prokázala, a názory řidičů to potvrzují, že je nadstandardním palivem a tou správnou volbou pro motoristy. www.benzinaplus.cz

Výběr článků

Načítám