Hlavní obsah

Zajistěte své investice proti měnovému riziku - nyní online

Novinky, Fio banka

Klienti Fio banky, největšího on-line brokera v ČR, se mohou při investování v zahraničí zajistit proti měnovému riziku prostřednictvím tzv. měnového úvěru, který mohou nově získat on-line ve své obchodní aplikaci e-Broker.

Článek

Pokud chce český investor nakoupit akcie v cizí měně, musí obvykle postoupit měnové riziko vyplývající z pohybu směnného kurzu zahraniční měny ke koruně a akceptovat dodatečné transakční náklady vyplývající z rozdílů mezi prodejním a nákupním měnovým kurzem.

Fio banka nabízí jedinečné řešeníMěnový úvěr, jehož prostřednictvím si investor může potřebnou částku půjčit a vyhnout se tím jak měnovému riziku, tak dodatečným kurzovým nákladům. To vše nově on-line přímo z aplikace e-Broker pomocí názorného průvodce.

Za aktivaci služby nejsou účtovány žádné poplatky . Klient může čerpat úvěr v takové hodnotě, v jaké na příslušném účtu disponuje kladnými zůstatky v jiných měnách, které automaticky slouží jako záruka. Cenou za úvěr je pouze úrok - např. pro úvěr v USD aktuálně činí 2 % p.a.

Lákají vás kupříkladu americké akcie a nechcete prodělat na změně kurzu? Seznamte se s naším měnovým úvěrem.

Výběr článků

Načítám