Hlavní obsah

U interiérových dveří teď „letí“ strukturované povrchy

Novinky, SOLODOOR a.s.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dveře patří k nejvíce namáhaným prvkům interiéru. Kromě estetických hledisek by proto měla jejich koupi předcházet i důkladná úvaha o volbě povrchové úpravy. Různé materiály se liší odolností, stálostí barev i nároky na údržbu. K nejnovějším hitům patří strukturované povrchy.

Článek

Nejběžnější povrchovou úpravou je fólie v celé řadě dekorů věrně napodobujících dřevo a další přírodní materiály. Vysoce odolný je CPL laminátový povrch, který chrání dveře před oděrem, snáší vlhkost i sluneční záření a lze jej ošetřovat běžnými čisticími prostředky. Autentický přírodní vzhled má dřevěná lakovaná dýha. Ta je ovšem citlivější vůči slunečním paprskům, oděru i při čištění.

Světový designový trend představují trojrozměrné strukturované povrchy dveří. V Česku s touto horkou novinkou přichází společnost Solodoor, která představila povrch SOLO 3D spojující odolnost s přírodním vzhledem dřeva. SOLO 3D ve variantách eben, bambus, cremeline se poprvé objevuje u nové modelové řady Gabreta, která navíc vyniká moderní jemnou linií úzkých prosklených pruhů. Druhou volbou povrchové úpravy je použití fólie s devíti možnostmi dezénu (například rumunská třešeň, ořech, dub či olše). Řada Gabreta je nabízena v osmi variantách s jedním či dvěma prosklenými pruhy. Prosklení je rámováno lištou v barvě dveří nebo atraktivní hliníkovou lištou.

Podrobnosti o řadě Gabreta a dalších možnostech kombinace povrchové úpravy a barevného designu dveří najdete na www.solodoor.cz. Za zvláštní pozornost stojí také modelová řada Styl, která je do konce srpna nabízena v kompletu s obložkovou zárubní se speciální slevou 15 % a s klikou zdarma.

Výběr článků

Načítám