Hlavní obsah

Vyhněte se typickým chybám začínajících investorů

Novinky, Fio banka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Investování do akcií se stává stále populárnějším způsobem, jak vydělat peníze. Každoročně přibývají tisíce nových investorů, kteří se snaží uspět na burzách. Bohužel mnozí z nich opakují stále stejné začátečnické chyby. Jak se jim můžete vyhnout?

Článek

Sázka na jednoho koně

Nejčastější začátečnickou chybou je investování většiny prostředků do jednoho akciového titulu. Akcie sice v průměru nabízejí nadstandardní zhodnocení, ale konkrétní titul v konkrétním čase může i výrazně ztratit. Nejlepší cestou je rozdělení investice mezi několik podniků z různých oborů a nejlépe i různých částí světa.

Naskakování do rozjetého vlaku

Akcie nejsou automat na peníze a žádný titul, který v minulosti nabízel mimořádné zhodnocení, nebude na věky už jen růst. Mnohem pravděpodobnější je úspěch při nákupu akcií, jejichž cena příliš dlouho stagnuje okolo stejné úrovně, i když situace podniku či odvětví se zlepšuje.

Zisk je reálný až v penězích

Vaše investice není úspěšná, dokud není ukončena úspěšným prodejem.

Tyto a další zásady se vyplatí mít na paměti, pokud chcete začít investovat. Svá investiční rozhodnutí můžete konzultovat s makléři na pobočkách Fio banky.

Výběr článků

Načítám