Hlavní obsah

Největší mezinárodní manažerská soutěž zná své vítěze!

Novinky, RI consultancy

V Brožíkově sále Staroměstské radnice byl slavnostně vyhlášen vítězný tým národního finále 9. edice soutěže Global Management Challenge, organizované britskou personální společností R.I. Consultancy Services. Stal se jím tým s názvem EurM10 pod patronátem společnosti PricewaterhouseCoopers, který dosáhl nejvyšší ceny akcie.

Článek

Vítězný tým tvoří studenti Vysoké školy ekonomické a Vysoké školy finanční a správní, kteří budou společně reprezentovat Českou republiku na nadcházejícím mezinárodním finále v Rusku.

Česká republika je jednou z 32 zemí světa, ve kterých tato největší mezinárodní manažerská soutěž na světě probíhá. Soutěž simuluje prostředí reálného trhu, na němž se soutěžní týmy pohybují a vytvářejí si tak vlastní konkurenční prostředí. Obchodují na trzích EU, NAFTA a internetu. Kritériem úspěšnosti je získat nejvyšší cenu za akcii.

Účastníci se stávají manažerem „nanečisto“ s možností řídit firmu. Dostávají příležitost porovnat sami sebe s konkurencí ostatních studentů a manažerů. Co je ale velmi důležité z pohledu možnosti získání zaměstnání či alespoň stáže, je skutečnost, že tato soutěž probíhá v těsné součinnosti a pod patronátem prestižních mezinárodních společností jako je Deloitte, Microsoft, Skanska a Škoda Auto, jež jsou generálními partnery tohoto projektu.

Společnost Škoda Auto, jako tradiční partner soutěže Global Management Challenge, studentům nabízí možnost seznámit se se zajímavostmi z oblasti výroby vozů a s předními odborníky společnosti. Během  letošního setkání soutěžních týmů GMC ve Škoda Auto měli studenti též možnost potkat se a vyměnit si zkušenosti s tzv. trainees, kteří se do soutěže zapojili jako firemní tým společnosti Škoda Auto.

„V úzké spolupráci se studenty bychom dále rádi pokračovali např. nabídkou praktikantských pobytů nebo témat závěrečných prací a pozvánkami na akce pořádané naší společností pro VŠ.“ uvádí PhDr. Miroslava Nigrinová, vedoucí Péče o lidské zdroje.

Vítězný tým byl odměněn bezplatným studiem MBA na Vysoké škole finanční a správní, produkty od společnosti Microsoft, letenkami po Evropě od společnosti Deloitte, poukazem na jazykové kurzy od společnosti Skanska a zapůjčením vozu Škoda Auto.

Koloběh soutěže tím ale zdaleka nekončí – vítězný tým bude reprezentovat Českou republiku na mezinárodním finále v ruském Khanty-Mansiysk, kde dostane příležitost změřit své manažerské schopnosti s týmy z dalších 31 zemí světa. Na mezinárodní klání odlétá český národní tým již 15. května 2010.

Výběr článků

Načítám