Hlavní obsah

České akcie v lednu posilovaly, cena ropy a zlata klesla

Novinky, Fio

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Co se dělo na burzách v lednu 2010? Akcie, ropa, zlato jsou v neustálém pohybu - a vydělat se dá na jejich růstu i poklesu. Jak na to?

Článek

Leden 2010 byl úspěšný zejména pro středoevropské akciové trhy. Nejvíce zhodnotila pražská burza, a to o 5,32 %. Na druhé straně se nedařilo vyspělým trhům  - americký širší index S 500 si odepsal 3,7 %. Na vině byly zejména návrhy prezidenta Obamy na regulaci bankovnictví.

Cena ropy i zlata v lednu poklesla

Cena ropy v lednu znehodnotila o 8,15 % na 72,89 USD za barel kvůli utahování měnové politiky v Číně a posilujícímu dolaru vůči euru. Také zlatu se nedařilo hlavně z důvodu posilování americké měny; jeho cena poklesla o 1,52 % na 1081,85 USD za trojskou unci.

Jak vydělat na růstu i poklesu?

Akcie obchodované v ČR, USA i dalších zemích můžete nakupovat a prodávat on-line. Vodítka pro správný nákup i prodej vám poskytne aplikace e-Broker, která obsahuje mj. zprávy analytiků o dění na trhu a jejich doporučení. Podílet se můžete i na vývoji ropy nebo zlata, a to spekulací na růst i pokles.

Výběr článků

Načítám