Hlavní obsah

Předběžné hospodářské výsledky M&M reality holding a.s.

Novinky, M&M reality holding a.s.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přední česko-slovenská realitní kancelář zveřejnila v úterý 19. ledna 2010 předběžné výsledky hospodaření za rok 2009. Navzdory hospodářské krizi, která se po celý rok projevovala, předčily výsledky v obou zemích očekávání.

Článek

Společnost M reality holding a.s. se jak v Čechách, tak na Slovensku řadí mezi největší hráče na realitním trhu. Co se týká zveřejňovaných hospodářských výsledků, je za poslední tři roky jedničkou dle celkového obratu i zisku.

M reality holding a.s. disponují v České republice sítí 55 poboček a více než 450 makléřů. Společnost je ryze česká, vlastněna 11 akcionáři, z nichž majoritní podíl drží zakladatelé Milan Zavadil, MBA a Ing. Miroslav Jonáš. Na Slovensku má společnost M reality holding a.s. 9 poboček a 100 makléřů. Kromě výše uvedených českých vlastníků zde mají shodné podíly slovenští spolumajitelé Ing. Arch. Tibor Kočuta a Petr Michnáč.

Společnost M reality holding a.s. dosáhla v České republice za rok 2009 obrat 301,128 milionů Kč a vykázala předběžný zisk 8,983 milionů Kč. Obrat se skládá z provizí za zprostředkované prodeje nemovitostí a zprostředkované hypotéky. Společnost dosáhla obdobného obratu jako v roce 2008, ovšem zisk stoupl o několik stovek procent. Důvodem úspěchu je zejména perfektní ekonomické vedení společnosti, propojení účetního programu s vlastním softwarem Stormm, na jehož vývoji se podílí deset programátorů a do kterého firma investuje již třetí rok po sobě více než 4 miliony Kč. M reality holding a.s. ovládají také další úspěšné tuzemské i zahraniční společnosti, které se zabývají dražbami nemovitostí, poskytováním půjček, provozováním realitních portálů či právními službami. Internetové stránky www.mmreality.cz navštíví měsíčně více než 100 000 unikátních uživatelů, čímž společnost poráží většinu specializovaných realitních serverů.

Slovenská společnost M reality holding a.s. dosáhla za rok 2009 obrat 1,213 mil. Euro a vygenerovala hrubý zisk 26,820 tis. Euro, což jí na slovenském trhu dělá absolutní jedničkou roku 2009. Navzdory krizi na nemovitostním trhu, která zasáhla Slovensko mnohem významněji než Českou republiku, dokázala slovenská divize zvýšit obrat i zisk.

Obě společnosti zprostředkovaly za rok 2009 v obou zemích prodeje nemovitostí za více než 8 miliard Kč. Měsíčně takto zprostředkují více než 800 obchodních případů a řadí se mezi největší realitní hráče.

Plánem společnosti pro rok 2010 je navýšení počtu poboček minimálně o 15% a rozšíření řad makléřů o 150 nových členů úspěšného týmu M reality. Bližší informace na http://mmreality.cz/cs/kariera/.

Výběr článků

Načítám