Hlavní obsah

Všichni chceme být zdraví, ale málo kdo ví jak na to. My to změníme!

Novinky, Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra České republiky

Jaromír Gajdáček, generální ředitel Zdravotní pojišťovny ministerstva vnitra ČR a její klient, herec a psychoterapeut Pavel Kříž:

Článek

V roce 2010 se stanete tváří ZP MV ČR, a my v pojišťovně jsme tomu rádi. Co vás k tomuto rozhodnutí vedlo?

Náhoda, setkání a souznění…

…a fakt, že nejste jen herec, ale i psychoterapeut?

Ano, vždycky jsem chtěl vědět o lidském organizmu co nejvíc, abych pomohl sobě, protože jsem od narození diabetik, ale i jiným lidem. Zdravý životní styl se stal doslova mou vášní. A proto spolupráce se zdravotní pojišťovnou, jejímž mottem je: „Zdraví jako vášeň“ je zcela logická.

Myslíte, že přesvědčíte i ostatní, aby se zdraví stalo jejich vášní?

Myslíte, že přesvědčíte i ostatní, aby se zdraví stalo jejich vášní? Věřím. Jinak bych do toho nešel. Zdraví chceme být přece všichni, ne? Jenom vždycky nevíme jak na to. Dostupné informace bývají neúplné a často nevíme, kde a jak hledat ty správné. Pokusíme se to změnit. Dáme lidem informace, budeme s nimi diskutovat a budeme je i bavit. Víc zatím neprozradím…

Cíl je jasný: dát lidem tolik informací, aby pro ně bylo snadnější starat se dobře o své zdraví. Aby nic nezanedbali, ale na druhé straně, aby neběhali k lékaři s každou hloupostí.

Mimochodem, sám jste klientem ZP MV ČR. Nelitujete?

Rozhodně ne. Čím déle jsem u vaší pojišťovny, tím více jsem přesvědčený, že jsem zvolil správně. Nemám tak rozsáhlé zkušenosti s dalšími zdravotními pojišťovnami, ale nadšení, se kterým jste se vrhli do projektu prevence a zdravého životního stylu, je myslím v ČR průkopnické.

Je vánoční čas, brzy budeme slavit Nový rok. Co společně popřejeme klientům ZP MV ČR?  

Co jiného než pevné zdraví? A taky hodně legrace, dobré nálady a optimismu, protože to je ta nejlepší terapie na světě.

Více zde www.zpmvcr.cz.

Výběr článků

Načítám