Hlavní obsah

Dálkově ovládané předokenní rolety – nyní i se solárním pohonem

Novinky, SOMFY, spol. s r.o

Automatická protisluneční ochrana sama o sobě přispívá k úsporám energie domu a představuje způsob, jak s životním prostředím nakládat co nejšetrněji. Technologie automatických pohonů pro předokenní rolety se však posouvá ještě dál.

Článek

Díky novince od společnosti Somfy, Oximo 40 WireFreeTM RTS, je nyní možné slunečním paprskům “poručit“ díky energii získané právě ze slunce.

Roleta s tímto pohonem je totiž vybavena zcela ekologickým a úsporným nástrojem k získávání energie – solárním panelem. Solární panel pohonu dodává energii i při zatažené obloze, provoz zařízení tak není nijak omezen.Integrovaný solární panel přináší svému uživateli kromě uspořených nákladů na energii i další výhody. Protože je pohon bezdrátový, motorem poháněné rolety můžeme instalovat i v místech bez přívodu elektrické energie.

K dalším  užitečným funkcím patří ochranou proti přimrznutí lamel rolety, nebo funkce rozpoznání překážky. Ta zajistí, že se roleta zastaví, narazí-li ve své dráze na překážku. Pokud navíc pohon vybavíme vhodným příslušenstvím, může roleta sloužit také jako ochrana proti vloupání.  Zařízení je plně automatické a lze jej obsluhovat pohodlně odkudkoliv z domu pomocí dálkového ovladače.

Více na www,somfy,cz

Výběr článků

Načítám