Hlavní obsah

ASUS UL50 – Už žádné kompromisy, konečně výkonný notebook s výdrží až 12 hodin

Novinky, ASUS TECHNOLOGY PTE. LTD

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ASUS nedávno přišel na trh s novou řadou velmi tenkých notebooků UL s výdrží baterie až 12 hodin. Nám se dostal do ruky na krátkou recenzi model UL50 s 15“ displejem. Zaujala nás i cena, která se nepřehoupne přes 19 tisíc korun včetně DPH a tak jsme se ho rozhodli otestovat.

Článek

Testovaný model umožňuje uživateli díky použité řadě procesorů Intel Core 2 Duo ULV na jedno nabití pracovat až 12 hodin. Na první pohled působí UL50 velmi dobrým dojmem - efektní je hlavně lesklé hliníkové víko a tenké provedení, které odpovídá zhruba jednomu palci. K tomu přidáme na 15“ model dobrou mobilitu, protože notebook váží jen 2,1 kg.

Na pravé straně notebooku najdeme USB port, DVD mechaniku, síťový konektor, VGA port a zámek Kingston. Levý bok je osazen dvojicí audiokonektorů – 3,5 mm jack a konektor pro mikrofon, dále 2xUSB, výstup pro HDMI, čtečku karet a samozřejmě otvor pro napájecí adaptér. Stereo reproduktory jsou pak netypicky umístěné ve spodní části zadní strany.

Klávesnici notebooku nemůžeme než zatleskat. Jednotlivá tlačítka jsou oddělena mezerami a nechybí ani samostatná numerická klávesnice.  Výtku neudělíme ani za touchpad s technologií Multi-touch, se kterým se nám pracovalo velmi příjemně.

Skutečnou předností notebooku je ovšem jeho výdrž. Slibovaných 12 hodin jsme sice při krátkém testování nenaměřili, ale i s deseti hodinami bez nabití při běžné práci nás UL50 mile překvapil.  Může za to především nová energeticky úsporná řada CULV procesorů, konkrétně u toho modelu Intel Core 2 Duo SU7300 s 1,3 GHz, takže si bez problémů zahrajete i některé náročnější hry. Ani operační pamětí výrobce nešetřil a nabízí 2x 2048 MB RAM (DDR2 800). Také pevný disk s kapacitou 500 GB je v této cenové kategorii nadprůměrný.

Notebook nabízí lesklý displej s LED podsvícením, rozlišením 1366 x 768 pixelů, širokoúhlým poměrem stran 16:9 a úhlopříčkou 15,6". Kontrast, pozorovací úhly i čitelnost jsou velmi dobré. Dokonce i čitelnost displeje na přímém slunečním světle byla slušná. Pro úplnost ještě doplníme možnosti připojení – 3xUSB, Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 2.1 + EDR, Ethernet a HDMI.

Pro mnoho uživatelů bude jistě vítanou informací, že v ceně je i nový operační systém Microsoft Windows 7. Pokud jste s napětním čekali na příchod nového operačního systému, není na co dále čekat, Windows 7 už jsou zde a vy si je můžete užít na nové ASUS UL Series.

Asus s ultra-tenkým notebookem UL50 nové řady UL u nás zabodoval. Pokud hledáte notebook do 20 tisíc, pak tento model rozhodně doporučujeme, protože konkurenti za takovou cenu nic podobného nenabízejí.

  Více informací o noteboocích ASUS UL Series se dozvíte zde.

Výběr článků

Načítám