Hlavní obsah

Převratná novinka v lyžování. Představí ji Sport Life v Brně

Novinky, Rax Skidesign GmbH

V čem jsou nové lyže RAX tak převratné? Hned v několika parametrech, které lyžařům podstatně zpříjemňují život. Díky patentované metalové koncovce mají naprosto unikátní vlastnosti.

Článek

Především jde o zcela nové technické pojetí lyže. Za patkou vázání lyže pokračují diagonální, šikmou metalovou koncovkou se třemi vertikálními lamelami. Díky takto řešené koncovce jsou lyže  jednoduše a rychle ovladatelné, což vnáší do jízdy bezpečnost a jistotu. Skvěle drží stopu, stabilita lyžaře je podstatně vyšší. Když se jezdec nečekaně dostane do mírného záklonu, koncovka ho tzv. podrží – lyži přibrzdí a vrátí ho do sjezdového postoje.Ski RAX umějí velký i velmi malý oblouk a umožňují ho při jízdě rychle měnit, což na přeplněných sjezdovkách přijde vhod.

Všechny zmíněné dobré vlastnosti lyží RAX využijí jak úplní začátečníci, kteří se mnohem snadněji naučí lyžovat, ale rovněž zkušení lyžaři a vyznavači free-ridingu. Bezpečně provezou lyžaře jak po upravené sjezdovce, tak po neudržovaných a třeba i extrémně prudkých svazích.

Nezanedbatelnou výhodou těchto lyží je také jejich délka – měří 100 cm, a tak si jejich majitelé nemusejí pořizovat střešní nosiče, ale pohodlně je mohou přepravovat v kufru auta.

I když jsou Ski RAX takto krátké, jsou určeny pro všechny - pro děti i dospělé. Takže se nestane, že z nich děti vyrostou.

Lyže jsou navíc standardně dodávány s bezpečnostním vázáním s rentalovou špičkou, která umožňuje jeho délkové nastavení na různé velikosti lyžáků v rozpětí 6,5 centimetru.

S revoluční novinkou v lyžování se můžete osobně seznámit ve dnech 5. až 8. listopadu na veletrhu Sport Life v Brně.

Více informací získáte na www.skirax.cz

Výběr článků

Načítám