Hlavní obsah

Slasti i strasti v podkroví

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Atmosféra podkrovních bytů je neodolatelná. Může poskytnout atraktivní výhled do okolí, bydlení plné romantických zákoutí a originální spojení moderního a tradičního při řešení podkrovních prostor.

Článek

Ne každý si ale uvědomuje, že bydlení pod střechou s sebou může nést i různé trable. Častým problémem půdních bytů bývá horší kvalita vnitřního klimatu. Pokud podceníte problematiku tepelné stability, snadno se váš půdní byt v létě promění v nesnesitelnou výheň. Ani extrémní tloušťka tepelné izolace nezajistí tepelnou pohodu v podkroví, pokud nejsou v interiéru použity materiály s dostatečnou tepelnou akumulací. Pro stěny půdních prostor tak není vhodné používat lehké montované příčky a stěny.

Tepelnou stabilitu v podkroví můžete zajistit jen při použití stěn s nadstandardními tepelněizolačními schopnostmi. Akumulační schopnost zdiva chrání prostory před úmorným přehříváním, v zimě zase naopak brání jejich vychládání. Díky tomu se podkroví obejdete bez nepřetržitého vytápění a jinak nezbytné klimatizace. Volba konstrukce tak šetří nejen provozní náklady, ale především i vaše zdraví.

Náš tip

Ideálně kombinuje vlastnosti pro konstrukce podkrovních bytů pórobetonové zdivo Ytong. Stěny z těchto tvárnic jsou odolné a pevné, přitom na dotyk příjemné a teplé. Ytong je masivní zděný prvek, s dostatečnou akumulací tepla a přijatelnou hmotností, který nekomplikuje statiku stavby. Ytong má jedinečné tepelněizolační schopnosti a dokonale izoluje i při nízkých tloušťkách stěn. To se uplatní u obvodových stěn podkroví, vnitřních stěn i příček mezi vytápěnými a nevytápěnými prostory, nebo přímo u šikmin střech.

Výběr článků

Načítám