Hlavní obsah

Recese dolehla i na hotely, některým se ale daří

Kariéra, Jan Votruba
Plzeň

Chcete pracovat v hotelu? V současné době můžete mít problém místo najít. Ne však například v Plzni, kde řetězec Accor brzy otevře nový hotel Ibis. O tom, kolika lidem nabídne práci a jaké zaměstnancům nabízí výhody hovořila Eva Pašková, manažerka zodpovědná za otevření nového hotelu.

Článek

Tématem číslo jedna je hospodářská recese, dotýká se automobilového průmyslu, stavebnictví, bankovnictví. Jak je to s hotely? Propouští se? Probíhají nábory? Jaké pozice se v tuto chvíli do hotelů shánějí?

Současná situace je taková, že zaměstnance nabírají většinou jen nově otevírané hotely. Společnost Accor se snaží udržet zaměstnanost a nepropouštět. Naše pražské hotely si proto navzájem pomáhají flexibilním využitím pracovní síly a mobilitou jednotlivých pracovníků.

Kolik vaše skupina zaměstnává v ČR lidí?

V současné době je to něco kolem 230 zaměstnanců.

Stavíte nový hotel v Plzni. Jakou máte zkušenost s trhem pracovních míst právě v Plzeňském kraji?

Vzhledem k tomu, že Ibis Plzeň je naším prvním mimopražským hotelem, tak získáváme zkušenosti zatím jen zprostředkovaně od kolegů, kteří tento region znají.

Kolik nový hotel nabídne pracovních příležitostí? Jaké pozice přijímáte? Jsou nějaké pozice, u kterých jsou při náboru vysloveně problémy?

Nabídneme přibližně 25 pracovních pozic a doufáme, že problémy s obsazením nebudou nijak zásadní, přestože od jednotlivých zaměstnanců budeme požadovat, stejně jako v našich pražských hotelech, flexibilnější pracovní náplň.

Co svým zaměstnancům můžete nabídnout?

Našim zaměstnancům nabídneme zázemí velké mezinárodní skupiny, příjemné pracovní prostředí, odpovídající platové podmínky a na základě vybudované seniority i  bohatý Benefit program.

A co od nich naopak požadujete?

U zaměstnanců klademe důraz především na přátelský a vstřícný přístup k hostům. Očekáváme také, že se zaměstnanci při plnění svých pracovních povinností neomezí jen na svůj úsek, ale budou se starat o svůj hotel jako o celek.

Pokud by chtěl u vás někdo pracovat, kam se může ozvat?

Kdo by chtěl do našeho hotelu nastoupit, může kontaktovat přímo mě na telefonním čísle 221 701 830 nebo e-amilem H5211-GM@accor.com.

Související témata:

Výběr článků

Načítám