Hlavní obsah

Rekordní turbína ušetří tolik CO2, kolik vyprodukuje třicetitisícové město

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za rok vyprodukují auta ve městě se 30 000 obyvateli přibližně 40 000 tun oxidu uhličitého. Až takové množství emisí CO2 dokáže plynová turbína Siemens snížit za rok.

Článek

Pokořit světový rekord je snem každého závodníka. Ale rekordy nepadají pouze ve sportu. Mohou vznikat třeba na lopatkách turbín v elektrárnách. Nevěříte? Jedno z takovýchto „nej“ padlo v elektrárně v německém Irschingu, kde běží v testovacím provozu nejúčinnější plynová turbína na světě od společnosti Siemens.

V kombinaci s parní turbínou zapojenou v sérii je možné dosáhnout celkového výkonu až 530 megawattů. Účinnost má vyrůst až na 60 procent, což je o dvě procenta víc, než bylo dosaženo doposud. Díky takové účinnosti se sníží emise CO2 až o 40 000 tun ročně.

Využití různých zdrojů energie je jednou z odpovědí koncernu Siemens na nejobtížnější otázky současného světa. Siemens své produkty, řešení a služby člení do tří sektorů: Industry, Energy a Healthcare. Sektor Industry nabízí produkty a řešení pro průmyslovou a veřejnou infrastrukturu, sektor Energy spojuje produkty a řešení pro oblast výroby, přenosu a rozvodu energie a sektor Healthcare nabízí produkty a řešení pro zdravotnictví.

Více na www.siemens.cz.

Výběr článků

Načítám