Hlavní obsah

Za gastronomií do regionů východní Francie

Komerční článekMaison de la France - Francouzska centra

Východní Francie je nabitá gastronomickými specialitami a okouzlí Vás, zejména pokud zapomenete na globální stravovací klišé a ponoříte se do zdejších chutí. Světoznámá vína i neznámé speciality ve Vás zanechají hlubokou stopu, tak jako ji dějiny zanechaly v tomto kraji v podobě dechberoucích památek.

Článek

Regiony Alsasko, Burgundsko, Franche-Comté a Champagne-Ardenne jsou vstupní branou do Francie, kudy kráčely dějiny Francie a od korunovace francouzských králů v Remeši po bitvu u Arden zde zanechaly desítky památek, z nichž hned několik je zapsáno na seznamu UNESCO.

Zdejší vinné stezky se vinou malebnou krajinou a protínají autentické středověké vesničky. Ochutnejte bílá alsaská či červená burgundská vína, pravé šampaňské nebo žluté a slámové víno z Franche-Comté. V Alsasku navštivte muzeum alsaských vín, muzeum perníku nebo čokolády. Burgundské hovězí či šneci, sušená ardenská šunka, troyeské jitrničky ze Champagne či horalské sýrové speciality z Franche–Comté Vás překvapí.

 Oblast je protkána sítí říčních kanálů a splavných řek, ideální pro poklidnou dovolenou na obytné lodi. Burgundsko se pyšní propracovanou sítí 600 km cyklostezek a 1000 km splavných toků a kraj Champagne-Ardenne je protkán sítí 400 km cyklostezek, pokračujících i do Franche-Comté.   Více informací o Východní Francii  

Výběr článků

Načítám