Hlavní obsah

Nejen modřiny z vás dělají oběť

Komerční článekAVON Cosmetics, spol. s r.o.

Oběťmi domácího násilí nejsou jen ženy agresivních násilníků, kteří nejdou pro ránu daleko. Stále častěji se setkáváme s těmi, které jsou týrány psychicky. Tato forma násilí není o nic lehčí, právě naopak. Šrámy na duši se mnohdy hojí celý život.

Článek

Iva vypráví svůj příběh. Manželovo chování se změnilo po narození dítěte. „Co bys ještě chtěla? Celé dny se válíš doma a já ti mám cpát prachy?“ křičel na mě. "Od té doby, co jsem nastoupila na mateřskou, stal se z něj úplně jiný člověk. Sebral mi společné úspory, neustále mě ponižoval a předhazoval, že jsem na něm finančně závislá. A to jsem před nástupem na mateřskou byla profesně úspěšnější než on. Jen díky přátelům jsem nakonec našla odvahu a dokázala od něj odejít. Dnes se děsím pomyšlení, co by se mnou bylo, kdybych to tehdy neudělala."

Ženám v podobné situaci podává AVON pomocnou ruku. V těchto dnech spouští druhou fázi projektu proti domácímu násilí, která poukazuje na jeho nefyzické formy – psychickou, sociální, ekonomickou a sexuální.

Skutečné příběhy týraných žen získávají díky výtvarné stylizaci podobu modřin, svým obsahem se ale dotýkají násilí nefyzického. Jsou umístěny na ramenu, ústech a pod okem a odkazují na omezování volného pohybu, zamezení přístupu k financím a na kontrolu mobilu.

 Více o této problematice na www,avonprotidomacimunasili.cz

Výběr článků

Načítám