Hlavní obsah

Sluneční věž - Luxus a klid je i v centrech měst

Novinky, AAA BYTY.CZ

V blízkosti Rohanského ostrova s plánovanou zelenou zónou vyrůstá takzvaná Sun Tower - Sluneční věž, která dá vzniknout 30 bytům. Jejich naprostá většina navíc disponuje jedinečným panoramatickým výhledem na Prahu.

Článek

Dvacetipatrový luxus vzniká v pražské čtvrti Karlín. Celé 21. patro bude dále využívané jako zahradní terasa s krytým bazénem.

O interiéry nového developerského projektu se stará renomovaný designer Bořek Šípek. Sám interiérový styl nazval avantgardní postmodernou. Atypická řešení a architektonické zajímavosti potvrzují ve Sluneční věži punc luxusu.

Interiér

„Použité materiály jsme volili samozřejmě v závislosti na funkci. V některých prostorech máme podlahové topení. Tam jsme se snažili eliminovat dřevo, protože to je trochu kontraproduktivní. V těch místech jsme volili keramické nebo kamenné podlahy. Hodně dřeva jsme používali především na dveře a vestavěné skříně,“ upřesnil Šípek.

Zajímavé jsou i atypické prvky domu, například v některých případech absence pravých úhlů. „Kulaté místnosti nejsou v prostorech obytných místností. Ale když majitel přijde do bytu a dostane se na uzel, odkud může jít do kuchyně nebo do ložnice, jsou v tom místě prostory kulaté. V důsledku jde o optimální dělení vnitřků v návaznosti na už danou strukturu fasády,“ upřesnil Šípek.

Maximální pozornost je věnována i zabezpečení domu, jehož základ tvoří centrální recepce propojená s videotelefony v jednotlivých bytech.

Karlín navíc stojí na předních místech investičně zajímavých lokalit. Vhodná je tedy Sluneční věž jak z pohledu investora, tak vlastního bydlení. „Do Sluneční věže bych určitě šel sám bydlet. Já osobně jsem příznivcem spíš společného bydlení než rodinných domečků. Je odtud hezký pohled na Prahu. A myslím, že i dispozice jsou udělané opravdu příjemně k modernímu stylu života,“ shrnul autor interiérů Bořek Šípek. Více informací na www,slunecnivez.cz

Výběr článků

Načítám