Hlavní obsah

Udělejte svůj život bohatší

Novinky, ČSOB

Ještě před pár lety Tomáš Červenka z Ostravy na možnost investovat ani nepomyslel. Když se mu však kolega pochlubil, že právě výnosy z investic do fondů mu přinášejí prostředky na plnění mnoha osobních přání, na která ze svého platu nemá šanci dosáhnout, rozhodl se, že to také zkusí. Zašel za osobním bankéřem Alešem Borečkem z ostravské pobočky ČSOB, nechal si doporučit vhodný způsob investice a dnes už jen spokojeně sleduje, jak mu přibývají peníze.

Článek

Co vás přimělo investovat do fondů?

Ze začátku jsem se trochu bál, že bych o své peníze mohl přijít, ale pan Boreček mi nabídl řešení, se kterým toto nehrozí. Zajištěný fond by mi měl přinést výnos vyšší než na běžném účtu a díky zajištění mám jistotu, že se mi vložené peníze určitě vrátí. Takže jsem si obyčejnými kupeckými počty spočítal, že mohu jen vydělat.

Proč jste si pro investování vybral právě ČSOB?

Když jsem na pobočku šel, vůbec jsem nebyl rozhodnutý, že budu investovat právě tam. Ale získal si mě pan Boreček. Svým otevřeným a lidským přístupem, což pro mě bylo nejdůležitější. Cítil jsem, že ho zajímám nejen jako klient, ale také jako člověk.

Jaké máte záměry s vydělanými penězi?

S manželkou jsme si v posledních letech zvykli jezdit jednou dvakrát do roka na dovolenou. A protože benzín stále zdra­žuje a my bychom si tuhle radost rádi dopřávali i do budoucna, rozhodl jsem se investovat ve větší míře. Protože člověk si musí občas dopřát nějakou tu radost.

Bylo těžké pana Červenku do investování přemlouvat?

To vůbec nebylo zapotřebí. On sice rád tvrdí, že se bál, že je na investice starý a že o nich nic neví, ale přitom měl všechno dopředu dobře spočítané. Věděl, kolik chce investovat. On si mě vlastně přišel hlavně oťukat, jestli má investovat právě s námi.

Opravdu není ve svých padesáti letech na investice starý?

Na zajištění vlastní budoucnosti není nikdo starý. Což u pana Červenky také hrálo významnou roli, protože je to aktivní muž a rozhodně nechce žít pouze z důchodu.

Skutečně nehrozí riziko, že by o své peníze mohl přijít?

Naše zajištěné fondy zaručují stoprocentní ochranu investic, takže i kdyby se trh položil, on se o své peníze bát nemusí.

FONDY V KOSTCE

ČSOB je jedničkou v oblasti investic. Obsluhuje 65 % trhu zajištěných fondů, má nejširší nabídku podílových fondů a každá třetí investice směřuje právě k ní. Pro krátkodobé zhodnocení peněžních prostředků ČSOB nabízí fond peněžního trhu KBC Multi Cash ČSOB CZK. Jeho očekávaný výnos se pohybuje v rozmezí 3,2–3,5 %. S fondem KBC Multi Cash ČSOB CZK má klient své peníze kdykoliv k dispozici a zajištěnu stoprocentní návratnost vložených prostředků.

Upozornění: Hodnota investice a příjem z ní mohou v průběhu investičního období kolísat, a to i pod svoji výchozí hodnotu. Návratnost investice není u podílových fondů zaručena. U fondů peněžního trhu je však toto riziko nízké. Vyplacení vložené investice a dosaženého výnosu je zajištěno pouze při splatnosti fondu a při splnění závazků protistran.

Výběr článků

Načítám