Hlavní obsah

Zelenina pro život

Novinky, Maggi

Jak jsme na tom s konzumací ovoce a zeleniny? Proč nesmí chybět v naší stravě? Kolik a jak často je máme jíst? Jak si zpestřit zeleninový jídelníček? Co nevíte o polévkách Maggi Porce zeleniny? Čtěte v článku ZELENINA PRO ŽIVOT.

Článek

Jistě nám dáte za pravdu, když řekneme, že ovoce a zelenina jsou zdravé. Patrně budete souhlasit i s tím, že právě z tohoto důvodu by měly tvořit podstatnou součást našeho jídelníčku. Většina z vás tvrdí, že ovoce a zelenina vám chutnají, že je máte rádi. Zeptáme-li se ovšem, kolik ovoce a zeleniny denně sníte, začnou se odpovědi různit a ve většině případů budou zaostávat za deklarovanou oblibou. Reálná čísla pro Českou republiku napovídají, že ve spotřebě ovoce a zeleniny stále pokulháváme.

V roce 2006 byla kupříkladu průměrná spotřeba ovoce na 1 obyvatele 88 kg a zeleniny 81 kg*, což je sice značné zlepšení proti minulosti, ale stále méně než odborníky doporučované množství.

Jaké je tedy doporučované denní množství? Podle Světové zdravotnické organizace je to 400 gramů ovoce a zeleniny rozdělených do 5 přibližně stejných porcí (tedy 80 g = 1 porce).

Rozdělení do porcí zajišťuje postupný přísun všech důležitých látek – nutrientů. Otázkou zůstává, v jakém stavu jednotlivé porce konzumovat. Nejvhodnější je přirozeně čerstvá zelenina a ovoce, v případě zeleniny však zajistí většinu důležitých živin i zelenina upravená – vařená, mrazená, sušená apod.

Náš jídelníček si tedy můžeme zpestřit hotovými potravinami, které zohledňují doporučovaný denní příjem zeleniny. Příjemnou a dá se říci unikátní novinkou v tomto ohledu jsou instantní polévky Maggi Porce zeleniny . Jak sám název napovídá, každá z nich obsahuje přesně odměřené množství zpracované zeleniny, které je ekvivalentem jedné z pěti denních porcí zeleniny v syrovém stavu.

Instantní polévky Maggi Porce zeleniny navíc výborně chutnají (takže je nebylo nutné dochucovat glutamátem sodným), můžete si je dopřát kdykoli a kdekoli a vybrat si ze tří různých příchutí.

Výběr článků

Načítám