Hlavní obsah

ŽLOUTENKU TAK SNADNO NEPOZNÁTE

Novinky, GlaxoSmithKline,s.r.o

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žloutenka si nevybírá, nakazit se můžete opravdu kdekoliv a kdykoliv. Lidé jsou často přesvědčeni o tom, že se jedná o dlouhodobé onemocnění jater, které se léky, dietou a klidem na lůžku dá poměrně spolehlivě vyléčit, ale není tomu vždy tak.

Článek

Žloutenka neboli hepatitida je infekční virové onemocnění jater. K přenosu viru žloutenky typu A dochází především ústy z kontaminovaného jídla a vody. K nákaze žloutenkou typu B stačí, aby se do těla dostalo mikroskopické množství infikované krve. Přitom virus žloutenky typu B je až stokrát nakažlivější než virus HIV. Zatímco žloutenka typu A zasáhne do Vašeho života „jen“ nutností hospitalizace a dlouhou rekonvalescencí s omezením řady aktivit, žloutenka typu B může vést k až vážnému poškození jater. Ani dodržováním základních pravidel hygieny se riziku nákazy žloutenkou typu A a B zcela nevyhneme. Mýt si ruce opravdu nestačí! Jedinou účinnou ochranou je očkování. Jednoduché řešení nabízí kombinovaná očkovací látka proti žloutenkám typu A a B Twinrix, podávaná v trojdávkovém schématu 0., 1. a 6. měsíc. Více na www,zloutenky.cz

Twinrix Adult, Twinrix Paediatric, vakcína proti hepatitidě A (inaktivovaná) a proti hepatitidě B (rDNA) (HAB), adsorbovaná je vázána na lékařský předpis, více informací vám poskytne Váš lékař. Před podáním vakcíny si pečlivě přečtěte příbalový leták.

Výběr článků

Načítám